Σάββατο 27 Απριλίου 2024  10:56:29

Ιδιωτικές κλινικές εντός των δημόσιων νοσοκομείων»

Το κυβερνητικό σχέδιο για απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία γνωρίζει πολλές αντιδράσεις...

Έρχεται αντιμέτωπο και με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τη δυσπιστία συνδικαλιστών αλλά και των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια «στην πολιτική που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Οπως αναφέρει η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ): «Αν ήθελε η κυβέρνηση να μειωθούν οι μακροχρόνιες λίστες αναμονής ώστε οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα στο δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν είτε στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων είτε στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, θα προσλάμβανε όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές.

Όμως δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες».
Σημείωσε δε ότι, «οι πλήρως εξοπλισμένες με χρήματα του λαού χειρουργικές αίθουσες είναι βέβαιο ότι σε μια πορεία θα παραδοθούν στον ιδιωτικό τομέα προς "αξιοποίηση". Αυτό οραματίζονται. Ιδιωτικές κλινικές εντός των δημόσιων νοσοκομείων».

Κινητοποιήσεις
Σε κάθε περίπτωση, οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να οδηγηθεί σε διάλυση το δημόσιο σύστημα υγείας. Σήμερα με κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία και η ΠΟΕΔΗΝ παναττική στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και απεργία στην Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, γιατροί κι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απαιτούν σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση, να πάψουν να λειτουργούν οι δημόσιες μονάδες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Επιπλέον ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ένταξη στα ΒΑΕ, επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline