Σάββατο 27 Απριλίου 2024  17:31:41

Νόμος για περισσότερη... αντισύλληψη στις Φιλιππίνες

Μετά από δεκαετή καθυστέρηση, το Κογκρέσο της χώρας πέρασε νόμο που παρέχει το δικαίωμα στην αντισύλληψη και στις φτωχότερες γυναίκες.

Με ειδικό νόμο που πέρασε την Δευτέρα από το Κογκρέσο, μπαίνει τέλος στην άνιση μεταχείριση πλούσιων και φτωχών γυναικών στις Φιλιππίνες, όσον αφορά στο δικαίωμα στην αντισύλληψη.

 

Μέχρι τώρα, πρόσβαση σε μεθόδους αντισύλληψης και ελέγχου των γεννήσεων είχαν μόνον οι ευκατάστατοι Φιλιππινέζοι και ιδιαίτερα αυτοί που ζουν σε πόλεις, καθώς ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει κανείς προφυλακτικά, αντισυλληπτικά χάπια κλπ., ενώ το κόστος τους είναι απαγορευτικό για την πλειοψηφία των πολιτών.

Με τον νέο νόμο, τα κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα –ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές – θα διαθέτουν δωρεάν ή επιδοτούμενα από το κράτος μέσα αντισύλληψης για τους φτωχούς πολίτες. Παράλληλα, νομοθετήθηκε και το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα δημόσια σχολεία καθώς και η εκπαίδευση σε ζητήματα οικογενειακού προγραμματισμού στους επικεφαλής των κέντρων υγείας.

Ο νέος νόμος έχει προκαλέσει την οργή της Καθολικής Εκκλησίας η οποία παρομοίασε την αντισύλληψη με την άμβλωση, που είναι παράνομη στις Φιλιππίνες.
Η επιρροή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι μεγάλη σε μια χώρα όπου περίπου τα 4/5 του πληθυσμού είναι Καθολικοί και ο κύριος λόγος που ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε μετά από δεκαετή καθυστέρηση.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline