Σάββατο 13 Ιουλίου 2024  19:49:04

Η μπαταρία κινητού που φορτίζει έως και 70% σε 2 λεπτά

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Huawei παρουσίασε πρόσφατα δύο νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου - μία χαμηλότερης και μία μεγαλύτερης χωρητικότητας - οι οποίες όπως υποστηρίζει επαναφορτίζονται σε μόλις μερικά λεπτά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η μικρής χωρητικότητας μπαταρία φόρτισε κατά 68% μέσα σε μόλις 2 λεπτά, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να «δώσει ζωή» σε ένα smartphone για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από την άλλη, η μπαταρία με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισε κατά 48% μέσα σε 5 λεπτά και σύμφωνα με την εταιρεία αυτό θα ήταν αρκετό ώστε να προσφέρει έως και 10 ώρες χρόνου ομιλίας στο κινητό τηλέφωνο.

Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας αποτελεί ένα σημαντικά περιοριστικό παράγοντα στην απόδοση των φορητών συσκευών. Πολλές είναι οι εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνες πάνω στο αντικείμενο αυτό προκειμένου να βρεθεί μία λύση που θα προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής στον λιγότερο δυνατό χρόνο φόρτισης.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Samsung είχε ανακοινώσει ότι η μπαταρία του Galaxy S6 θα μπορούσε να παρέχει χρήση της συσκευής έως και 4 συνεχόμενες ώρες με μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Επίσης, η ισραηλινή νεοσύστατη εταιρεία Storedot είχε παρουσιάσει στις αρχές του τρέχοντος έτους μία συσκευή ταχείας φόρτισης, που ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της μπαταρίας οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου σε μόλις 1 λεπτό.

Οι επιστήμονες πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουν και άλλα υλικά τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, όπως το αλουμίνιο και το γραφένιο. «Ο καθένας στον κόσμο - τόσο καταναλωτές όσο και κατασκευαστές- θα ωφελούνταν σημαντικά από κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών», είχε δηλώσει τον Ιούλιο στο BBC ο πρόεδρος της Motorola, Ρικ Όστερλοχ. «Την παρούσα φάση, όλοι ωφελούνται από τις μικρές αλλαγές στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια θεμελιώδης εξέλιξη για τη βελτίωση αυτών, κάτι που πιστεύω ότι θα ωφελούσε τους πάντες», είχε προσθέσει ο ίδιος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline