Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:05:04

Πόσα supercars πουλήθηκαν στην Ελλάδα;

Πόσες Ferrari, Bentley, Aston Martin, Lamborghini, Maserati, Porsche, κλπ πουλήθηκαν στη χώρα μας το 2016. Αν πιστέψουμε αυτό που λένε, ότι ο καθρέπτης της οικονομικής ευμάρειας και της ποιότητας ζωής μίας κοινωνίας, είναι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, τότε είναι εμφανές πως η ποιότητα ζωής της Ελλάδας είναι χειρότερη και από της Λετονίας.

 Το νέο μέλος της ΕΕ έχει αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων 15%, με το περίπου 5% των συνολικών πωλήσεων να είναι supercars, δηλαδή οι προαναφερόμενες μάρκες αυτοκινήτων.
Στη χώρα μας το 2016 δεν πουλήθηκε καμία Bentley (στη Λετονία αύξηση +116%), καμία Ferrari, καμία Aston Martin, καμία Lamborghini, καμία McLaren, 2 Maserati, 28 Jaguar (ας είναι καλά η F-Peace) και 32 Porsche (ας είναι καλά η Macan).
Επίσης στην Ελλάδα, το 2016 πουλήθηκαν 1 Audi R8, 1 Mercedes GT, 1 Jaguar F-Type, 6 BMW i8, 7 Audi TT, 39 Mustang.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι σαφές πως κυκλοφορούν πολλά περισσότερα νέα τέτοια αυτοκίνητα στους Ελληνικούς δρόμους. Όμως, από τη μία τα capital controls, αλλά κυρίως η νέα φορολογική πολιτική στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων (το νέο Τέλος Ταξινόμησης), έχει αυξήσει υπερβολικά τις τιμές των ακριβότερων αυτοκίνητων.

Ετσι οι υποψήφιοι Έλληνες αγοραστές αυτών των κατηγοριών, προτιμούν να τα αγοράζουν εκτός Ελλάδας (όπου οι φόροι είναι πιο... λογικοί), με αποτέλεσμα το Ελληνικό Κράτος -για άλλη μια φορά- προσπαθώντας να βγάλει πολλά, δε βγάζει απολύτως τίποτα...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline