Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:16:03

Τα 3 απλά μαθήματα του Στιβ Τζομπς για να πετυχαίνεις στα πάντα στη ζωή

Ο Στιβ Τζομπς θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες όλων των εποχών, ήταν όμως και –κατά κοινή ομολογία όσων δούλευαν για αυτόν- ένα απαιτητικό και δύσκολο αφεντικό.

Ο Τζάστιν Σανταμαρία, ένας μηχανικός υπολογιστών που δούλευε για την Apple από το 2003 έως το 2013, ως επικεφαλής των ομάδων που έφτιαξαν το FaceTime, το iMessage και το CarPlay, λέει πως η συνεργασία του με τον Τζομπς ήταν μία ευκαιρία την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ. «Ήταν ένας οραματιστής που μου έμαθε πολλά όχι μόνο για το πώς να φτιάχνεις προϊόντα που ο κόσμος θα αγαπήσει, αλλά και το πώς να είσαι επιτυχημένος στα πάντα στη ζωή», γράφει στο CNBC.
Σύμφωνα με τον Σανταμαρία, αυτά είναι τα τρία απλά αλλά σημαντικά μαθήματα που πήρε από τον Στιβ Τζομπς:

1. Η μαεστρία απαιτεί επανάληψη.

Για να κάνεις κάτι σωστά χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά. Αλλά πρέπει και να ξέρεις πότε να σταματήσεις να κάνεις αλλαγές: Θα καταλάβεις όταν έχεις φτάσει στο καλύτερο δυνατό προϊόν όταν είσαι ενθουσιασμένος να το μοιραστείς με άλλους.
Όπως θυμάται ο Σανταμαρία, κατά την πρώτη του εβδομάδα στην Apple, ο Τζομπς ετοίμαζε την πρώτη παρουσίαση του iChat. «Θα κάνω το κοινό να τα κάνει πάνω του», είχε πει. Όπως εξηγεί ο προγραμματιστής, ο συνιδρυτής της Apple ήξερε ότι είχε φτιάξει κάτι σπουδαίο.

2. Χρησιμοποίησε τις αποτυχίες σου σαν σκαλοπάτια για την επιτυχία.

Όταν η Apple ήταν έτοιμη να παρουσιάσει το iPhone στον κόσμο, είχε ήδη θέσει τα θεμέλια, κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε στη συνέχεια να αναλαμβάνει νέα και διαφορετικά ρίσκα.
Με κάθε προϊόν, ο Τζομπς περίμενε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Αλλά καταλάβαινε ότι συχνά, το να τα κάνει θάλασσα ήταν η ανταμοιβή. Η τελειότητα ίσως να μην υπάρχει, αλλά το μεγαλείο μπορεί να επιτευχθεί με μερικά updates του λογισμικού.
3. Απομάκρυνε τον βράχο που σε εμποδίζει να κινηθείς πέραν της ζώνης στην οποία νιώθεις άνετα.

Το πρώτο iPhone άλλαξε τον κόσμο για πάντα το 2007, με την οθόνη αφής και το ψηφιακό πληκτρολόγιό του.
Η απόφαση του Τζομπς να αφαιρέσει το μηχανικό πληκτρολόγιο ήταν μια πανέξυπνη λύση βιομηχανικού ντιζάιν, καθώς επέτρεψε στο iPhone να έχει περισσότερο χώρο για την οθόνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline