Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:36:59

Ο Σι Τζινπίνγκ θέλει την Κίνα και στρατιωτική υπερδύναμη – Να είμαστε έτοιμοι για «οποιονδήποτε πόλεμο»

«Η ασφάλεια της Κίνας είναι όλο και πιο ασταθής και αβέβαιη», είπε ο Σι, όπως μεταδίδει το «Reuters» ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κινέζος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί «για οποιονδήποτε πόλεμο».

 Την ενίσχυση της πολεμικής ετοιμότητας αλλά και την αλλαγή του δόγματος της στρατιωτικής εκπαίδευσης προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σύμφωνα με το κινέζικο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επιθεώρησε σήμερα το κέντρο διοίκησης της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής (CMC) και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Αφού ενημερώθηκε από τους επιτελείς, ο πρόεδρος Σι δήλωσε -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων οφείλει να ακολουθήσει τη στρατηγική που χάραξε το 20ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για τον εκσυγχρονισμό της εθνικής άμυνας.

Επισημαίνοντας τις αλλαγές που συντελούνται σε διεθνές επίπεδο, τόνισε ότι η εθνική ασφάλεια της Κίνας βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένη αστάθεια και αβεβαιότητα και ζήτησε από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να διαφυλάξει με αποφασιστικότητα την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
«Η ασφάλεια της Κίνας είναι όλο και πιο ασταθής και αβέβαιη», είπε ο Σι, όπως μεταδίδει το «Reuters» ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κινέζος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί «για οποιονδήποτε πόλεμο».

Κίνα: Πόσο ετοιμοπόλεμος είναι ο στρατός;

Η τοποθέτηση του Κινέζου προέδρου έρχεται μετά την έκκληση του τον περασμένο μήνα για ταχύτερη στρατιωτική ανάπτυξη, τεχνολογική «αυτοδυναμία και ενίσχυση» για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κίνας στο εξωτερικό.
Οι δηλώσεις αυτές και οι διεργασίες στο Πεκίνο έρχονται σε συνέχεια της έντασης ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ για την Ταϊβάν με αφορμή τις επισκέψεις αμερικανών αξιωματούχων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας επαναβεβαίωσε καταστατικά την «αποφασιστική αντίθεση και αποτροπή της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» και την «αποφασιστική εφαρμογή της πολιτικής της μίας χώρας, δύο συστημάτων».
Από τη μεριά της, η Ουάσιγκτον στο Πεκίνο αναφορικά με την Ταϊβάν με ανάπτυξη βομβαρδιστικών με πυρηνική ικανότητα στην Αυστραλία ώστε να «προειδοποιήσουν» την Κίνα για τον «χειρότερο πόλεμο στη σύγχρονη ιστορία».

Σχολιάζοντας τα λόγια του Σι Τζινπίνγκ, οι ειδικοί λένε ότι είναι «εξαιρετικά ανησυχητικά» και η Δύση πρέπει να «τον λάβει σοβαρά υπόψη της» για να αποτρέψει την οποιαδήποτε απόπειρα του Κινέζου ηγέτη να εισβάλλει στην Ταϊβάν.
Ωστόσο – μέχρι στιγμής – δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ ή την ΕΕ, με τον Δρ. Άλαν Μεντόζα, εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Henry Jackson Society στο Λονδίνο, να τονίζει στη DailyMail αυτό που λένε και οι υπόλοιποι ειδικοί: «Τα σχόλια όπως αυτό από τον Σι Τζινπίνγκ είναι εξαιρετικά ανησυχητικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline