Σάββατο 27 Απριλίου 2024  10:26:28

Ουραγός η Ελλάδα σε ειδικούς πληροφορικής

Για την περίοδο 2023-2030 αναμένεται επιπρόσθετη σωρευτική ζήτηση 120.000-140.000 ειδικών ΤΠΕ.


Ταυτόχρονα, πιστεύουμε στην προσέλκυση περισσότερων νέων στο αντικείμενο της ψηφιακής τεχνολογίας και την επανεκπαίδευση ανέργων και ετεροαπασχολούμενων στο αντικείμενό μας», αναφέρει η κ. Παπαρίδου και συμπληρώνει: «Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν όλοι, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι και ετεροαπασχολούμενοι, ότι σήμερα βρισκόμαστε στην κορυφή της αρνητικής ανεργίας, με ποσοστό περίπου -8%, κάτι που συνεπάγεται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση».

Η βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας διατηρεί ένα ισχυρό αποτύπωμα και στην κοινωνία και στην οικονομία, με περισσότερες από 4.600 επιχειρήσεις, 260.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και κύκλο εργασιών που αντιστοιχεί περίπου στο 8% του ΑΕΠ, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΠΕ. «Πλέον ο ψηφιακός συντονισμός της χώρας στην 4η βιομηχανική επανάσταση είναι άμεση προτεραιότητα και αυτό συνυπογράφεται πλέον από όλες τις πλευρές, σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη χώρα μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήσαμε ψηφιακά άλματα ετών, προτάσσοντας την ψηφιακή τεχνολογία ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας. Και σε αυτήν την ψηφιακή μετάβαση ο ρόλος του κλάδου και των επιχειρήσεων ΤΠΕ ήταν και παραμένει κομβικός», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τα νέα συστήματα αυτοματισμού πλήττουν ήδη κάποια επαγγέλματα

Ταυτόχρονα, η αναπτυξιακή δυναμική της ψηφιακής βιομηχανίας για τη χώρα είναι σαφώς ενισχυμένη και, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της μελέτης που έκανε η Deloitte για τον ΣΕΠΕ, προχωράει με δυναμικούς ρυθμούς, προσδοκώντας να ανακάμψει πλήρως μέχρι το 2025, επανερχόμενη στο επίπεδο που ήταν πριν από την άνευ προηγουμένου δωδεκαετή κρίση. «Ο κλάδος μας δραστηριοποιείται σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ολοι αναγνωρίζουν, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι σε μια σύγχρονη παγκόσμια οικονομία, η οποία βασίζεται σε ψηφιακές υπηρεσίες και υποδομές, η ανάγκη πλήρους ένταξης στην ψηφιακή εποχή δεν είναι πλέον μία επιλογή. Συνιστά μία αναγκαιότητα για το μέλλον και την ευημερία κάθε σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας», υπογραμμίζει η κ. Παπαρίδου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline