Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:17:14

Πρώτος σεφ στην Ευρώπη από τη Ρόδο

Μεγάλες οι διακρίσεις από το νησί των Δωδεκανήσων στον τουριστικό τομέα, όπου έχει πρωτοπορήσει από τη δεκαετία του 1960 σε όλους τους τομείς. Σε ξενοδοχεία, σε υπηρεσίες, σε τιμές, σε πρόσωπα και ειδικούς της μαγειρικής.Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 κέρδισε ο Ροδίτης σεφ Σταμάτης Μισομικές.


Ο Σταμάτης συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Με την κρητική επιτροπή να «ηγείται» από τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Τζον Ρόακ, ο νεαρός σεφ, οποίος είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου, κέρδισε το πρώτο βραβείο με το πιάτο του «Σαλάς, η χαρά της γέννησης».
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar, ο Σταμάτης Μισομικές συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και από τους 6 κριτές.

Τα υλικά που χρησιμοποίησε στο πιάτο είχε μεσογειακές πινελιές, όπως ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α.
Ο ταλαντούχος σεφ κατάφερε να ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή, ξεπερνώντας μάλιστα σε βαθμολογία σεφ από χώρες που έχουν μακρά παράδοση στην υψηλή γαστρονομία.

Στο τελικό διαγωνισμό υπήρχαν 10 σεφ από διάφορες χώρες, όπως από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ολλανδία και την τρίτη η Ιταλία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline