Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:56:05

Σοκολατένια κουλουράκια του Στέλιου Παρλιάρου

Μια εξαιρετική συνταγή για σοκολατένια κουλουράκια του μοναδικού Στέλιου Παρλιάρου, δοκιμάσαμε και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Είναι μια εύκολη συνταγή, χωρίς πολύ κόπο που θα σας λύσει τα χέρια.

ΥΛΙΚΑ
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
250 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη ζάχαρη
70 γρ. γάλα φρέσκο
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το φτερό (ή με τα χέρια) έως ότου γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί (30-60 λεπτά). Έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστούνια με μήκος περίπου 10 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και περιστρέφουμε τις άκρες τους φτιάχνοντας κουλούρια-πλεξούδες. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για περίπου 20 λεπτά.

TIP
Αν θέλουμε, μπορούμε να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε σοκολάτα. Θα λιώσουμε σε μπεν μαρί 300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο και αφού την αποσύρουμε από τη φωτιά θα την ανακατέψουμε συνεχώς μέχρι η θερμοκρασία της να πέσει στους 31°C. Τώρα είναι έτοιμη! Βουτάμε τα κουλούρια σε αυτή μέχρι τη μέση τους και τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline