Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  16:52:12

Χρήστος Παπάς: Zούμε ημέρες του 1974

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, ζούμε στιγμές με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, στιγμές κρίσιμες για το μέλλον του ελληνικού λαού και του τόπου. Οι ημέρες θυμίζουν έντονα το 1974, τότε, τον καιρό της Μεταπολίτευσης. Σήμερα, το 2015, κλείνει οριστικά αυτός ο καταστροφικός κύκλος.

Τον Ιούλιο του 1974 ξεκίνησε η σαράντα και πλέον χρόνων πολιτική περίοδος της Μεταπολίτευσης με μία προδοσία και με μία εθνική καταστροφή. Ομοίως, λοιπόν, σήμερα, κλείνει με μία προδοσία και, δυστυχώς, με μία επαπειλούμενη εθνική καταστροφή. Μεγάλα ερωτήματα εγείρει στον ελληνικό λαό, τουλάχιστον στους σκεπτόμενους Έλληνες, η πολιτική και τακτική της Κυβέρνησης επί του εθνικού θέματος της μνημονιακής εξάρτησης. Είναι ραγδαίες οι εξελίξεις επί του θέματος.

Ενώ το πρωί ξεκινήσαμε τη συζήτηση μιλώντας για κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα που θα τεθούν στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η Κυβέρνηση την επόμενη Κυριακή, στην πορεία οι πληροφορίες είναι διαφορετικές. Πριν από λίγο, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι μπορεί το ερώτημα να αλλάξει. Είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει μία σύγκλιση των προτάσεων των δανειστών και των ελληνικών προτάσεων και να πειστεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει σε ένα νέο ερώτημα και να πει ένα «ΝΑΙ» σ' αυτή τη σύγκλιση. Δηλαδή, φοβούμαι ότι έχουμε ένα δημοψήφισμα, όπως αυτό θα εξελιχθεί μέχρι την επόμενη Κυριακή, όπου θα ζητηθεί από τον ελληνικό λαό τεχνηέντως από την Κυβέρνηση η νομιμοποίηση ενός νέου μνημονίου. Εμείς θα τοποθετηθούμε στη μέχρι τώρα επίσημη θέση της Κυβέρνησης και στο ερώτημα, όπως αυτό αναφέρθηκε στην Αίθουσα αυτή, εδώ, από το πρωί. Κύριε Πρωθυπουργέ, φέρνετε την πρόταση αυτού του Δημοψηφίσματος με ερώτημα προς τον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τις προτάσεις των δανειστών –με τις προτάσεις των τοκογλύφων, να προσθέσω εγώ- ή με τις προτάσεις τις δικές σας.

Απαντώ εγώ, γιατί εσείς, προφανώς, δεν μπορείτε –και να θέλατε- να ομολογήσετε την αλήθεια. Ερωτάται κατ' ουσίαν ο ελληνικός λαός και το πραγματικό ερώτημα είναι το εξής: Επιθυμείς να σε εκτελέσουν ή να σε κρεμάσουμε εμείς; Ήτοι, διαλέγεις τη δική μας μνημονιακή πρόταση εξάρτησης και κατοχής ή την πρόταση των «Θεσμών» και τοκογλύφων της τρόικας; Δημοψήφισμα-παγίδα. Μονά ζυγά, δικά τους. Μνημόνιο και υποταγή σε κάθε περίπτωση. Αριστερό μνημόνιο. Αυτή είναι η προδοσία που προανέφερα. Αυτήν την κίνησή σας, τη διανθίζετε με ωραία λόγια περί εθνικής υπερηφάνειας. Θράσος μεγάλο σας διακρίνει εσάς τους «νεοαριστερούς». Όλοι εσείς βγάζετε σπυριά και μόνο στο άκουσμα της λέξης «έθνος», «ελληνική φυλή», «ελληνικός Στρατός». Γιατί τέτοια υποκρισία, γιατί τέτοια φθηνή προπαγανδιστική ψευτιά; Εσείς της ροζ Αριστεράς από το gay pride το γυρίζετε τώρα στο national pride; Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι της Κυβέρνησης, παρ' όλη τη θετική μας ανταπόκριση στο ερώτημα για τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος, πρέπει να τονίσουμε ότι φοβούμεθα πως η διαδικασία αυτή κινείται στο πλαίσιο που θέλουν κάποιοι στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό. Πρόκειται για διαδικασία που εντέλει επιθυμεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και γίνεται εν γνώσει του, γίνεται με κυρίαρχο το πνεύμα του ως Πρωθυπουργού της χώρας ή με την εγκληματική του άγνοια οδηγεί προς εξελίξεις που θέλουν οι πάτρωνες της Ευρώπης, δηλαδή οι Γερμανοί επικυρίαρχοι; Δύο μόλις μέρες πριν, μέσω της εφημερίδος «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», σε άρθρο μας γράφαμε χαρακτηριστικά «Στήνουν σκηνικό αδιεξόδου με δημοψήφισμα, για να επιβάλουν το μνημόνιο με τη λογική του μικρότερου κακού».

Αυτή είναι η επαπειλούμενη εθνική καταστροφή που προανέφερα. Προς επίρρωση της ανωτέρω πολιτικής εκτίμησης και τοποθέτησης αναφέρομαι στην τοποθέτηση του κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος είπε το πρωί: «Αν οι δανειστές δεχθούν την ελληνική πρόταση, αλλάζουν όλα και αποσύρεται το Δημοψήφισμα». Μνημόνιο, δηλαδή, με τη βούλα του δημοψηφίσματος, μνημόνιο με ελληνική πρόταση, μνημόνιο με δημοψήφισμα. Ελληνικέ λαέ πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε! Εμείς οι Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, σε κάθε περίπτωση, λέμε «ΟΧΙ» στο ερώτημα του Δημοψηφίσματος, όπως αυτό τίθεται, αλλά συγχρόνως εφιστούμε την προσοχή και ζητούμε την εγρήγορση του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα και τις προθέσεις σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό, ο οποίος πείστηκε, στη μεγάλη του πλειοψηφία, από τις εξαγγελίες του και τον πολιτικό του λόγο που –θυμίζω- κατέληγε, προεκλογικά πάντα, ότι «θα καταργηθεί το μνημόνιο με ένα άρθρο».

Εδώ, στην Αίθουσα αυτή Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -της κυβερνητικής πλειοψηφίας δηλαδή- αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου πανηγυρίζατε και λέγατε ότι «αυτές ήσαν εκλογές-δημοψήφισμα». Και ενώ πήρατε την εντολή και αποκτήσατε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία -τη βοηθεία βεβαίως των ΑΝΕΛ- για να τηρήσετε τον λόγο σας και να καταργήσετε το μνημόνιο με ένα άρθρο, εσείς προδώσατε τις προσδοκίες των Ελλήνων, τις προσδοκίες των ψηφοφόρων σας και πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων το πρόγραμμά σας, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Χάσατε -και αυτό είναι το πολύ σημαντικό- πέντε πολύτιμους μήνες με το να συναγελάζεστε με τη Μέρκελ, τον Γιούνκερ και τους λοιπούς, με το να κάνετε χαρούλες, αγκαλίτσες και φιλάκια. Δεν χρησιμοποιήσατε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο για να προετοιμάσετε τη χώρα σε ένα πραγματικό πρόγραμμα απεξάρτησης, ανασυγκρότησης και αναδημιουργίας της εθνικής παραγωγής.

Αντί για κατάργηση του μνημονίου τελικά φέρατε το νέο, αριστερό μνημόνιο.
Τουτέστιν: Βάζετε πωλητήριο και ταφόπλακα στην πατρίδα, με δική σας πρόταση, ακολουθώντας τα βήματα των μνημονιακών νενέκων του Σαμαρά και των αχρείων συνοδοιπόρων, αυτών των νεοφιλελεύθερων ραγιάδων, αυτών που λέγονται «μένουμε Ευρώπη». Ο πυρήνας της πολιτικής σας έμεινε ακριβώς ο ίδιος πυρήνας με αυτόν τον πυρήνα της μερκελικής Δεξιάς. Τα mail και η ουσία έμεινε ίδια, είτε με Δεξιά είτε με «για πρώτη φορά Αριστερά». Από το mail Χαρδούβελη πήγαμε στο mail Βαρουφάκη. Ο Κυβερνητικός σας Εκπρόσωπος είπε χθες το βράδυ

«Η διαπραγμάτευση δεν σταματάει ποτέ», σε απόλυτη σύμπλευση με τον Υπουργό κ. Βαρουφάκη που υποσχόταν στους «Θεσμούς» και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «Θα σας πληρώνουμε στο διηνεκές». Κυρίες και κύριοι, εμείς οι Έλληνες εθνικιστές, εμείς που μένουμε Ελλάδα, εμείς που επιμένουμε Ελλάδα δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε εσάς τους αριστερούς, αλλά και στους δεξιούς, σε όλους αυτούς τους υπαιτίους της δυστυχίας μας, της δυστυχίας του ελληνικού λαού.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε εσάς του «δημοκρατικού τόξου», σε εσάς τους στυλοβάτες της διάλυσης και της προδοτικής Μεταπολίτευσης. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας σας η χώρα έχασε πέντε πολύτιμους μήνες. Να σας θυμίσω ότι ήδη θα διανύαμε τον πέμπτο μήνα χωρίς μνημόνιο. Ναι, με σαρωτικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Ναι, με πόνο, με δάκρυα, με δυστυχία, πιθανώς και με άλλο νόμισμα, αλλά με προοπτικές ανάπτυξης, με τόνωση της εθνικής υπερηφάνειας, με προοπτικές εθνικής ανεξαρτησίας. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ υπεσχέθη στον λαό του ιδρώτα, δάκρυα, θυσίες και αίμα κατά την πρώτη του αγόρευση ως Πρωθυπουργός στις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και βγήκε νικητής. Εσείς τι κάνετε; Αντί για ρήξη, αντί για καταγγελία του μνημονίου και διαγραφή του χρέους, αντί να κηρύξετε τον πόλεμο στις αδηφάγες αγορές, αντί έστω και για λίγο να πιάσετε τον ζουρνά και το νταούλι, όπως λέγατε, ακολουθήσατε τον δρόμο του Γεωργίου Παπανδρέου. Και εννοώ τον πρώην Πρωθυπουργό, στην αφίσα του πατέρα του οποίου φωτογραφιζόταν μικρός ο κ. Τσίπρας.

Όπως ο Παπανδρέου προσέφερε φρούδες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό με το «λεφτά υπάρχουν» και έδεσε τελικά χειροπόδαρα τη χώρα με το μνημόνιο -την έδεσε με το αγγλικό δίκαιο και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας- έτσι και εσείς δώσατε τις ίδιες φρούδες υποσχέσεις με την κατάργηση του μνημονίου, κρατώντας όμως το μνημόνιο -το οποίο δήθεν θα καταργούσατε- παρατείνοντάς το και υποσχόμενοι με τη δική σας πια πρόταση κατ' ουσίαν ένα νέο μνημόνιο. Και φυσικά συνεχίζει να παραμένει εν ισχύι και η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και το αγγλικό δίκαιο.

Συνεχίζει υφιστάμενο το μνημόνιο και σύμφωνα με τις δηλώσεις σας και τις προθέσεις σας, θα συνεχίζει να υφίσταται και με τη δική σας «αριστερή» συνδρομή σε συνέχεια της Δεξιάς. Διαμορφώνετε, δυστυχώς, κυρίες και κύριοι της Αριστεράς, ένα εκρηκτικό και εθνικά επικίνδυνο μείγμα. Εννοώ, δηλαδή, το συνδυασμό μνημονίου και των απαράδεκτων νομοθετημάτων που φέρνετε, όπως αυτό για την παροχή ιθαγενείας στους ξένους εισβολείς. Συνεχίζετε να παραμένετε άτολμοι θεατές των εξελίξεων. Ο Εισηγητής μας κ. Κασιδιάρης το πρωί σας ανέπτυξε τα στοιχεία του πολιτικού μας προγραμματισμού και σας ανέφερε πολύ σωστά το θέμα της οριοθέτησης και της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ και του εθνικού μας πλούτου. Μόνο που εσείς, όπως και οι προηγούμενοι, στερείστε οποιουδήποτε σχεδίου ανάπτυξης.

Όχι ΑΟΖ, αλλά ΕΟΖ ανακηρύσσετε ολόκληρη τη χώρα, μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, μια αέναη αποικία χρέους και ένα τεράστιο στρατόπεδο φύλαξης και υποδοχής μεταναστών, χάριν της ασφαλείας των εταίρων σας του ευρωπαϊκού Βορρά. Τέλος, όπως με την πρόταση δημοψηφίσματος του Γεωργίου Παπανδρέου ακολούθησαν δυσμενέστατες πολιτικές εξελίξεις για τον ελληνικό λαό, λυπάμαι που βλέπω και στη σημερινή περίπτωση να ακολουθούν δυσμενέστατες πολιτικές εξελίξεις, εξελίξεις κατοχής, κακοποίησης και εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού. Οι μνημονιακοί «λύκοι», οι μνημονιακοί «γύπες», Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης, παραμονεύουν και καραδοκούν. Κυρίες και κύριοι, είμαστε κάθετα αντίθετοι με το μνημόνιο, την ταφόπλακα του έθνους. Το να επενδύει πια κανείς στην πατρίδα του ή να κατέχει περιουσία έχει καταστεί μέγα αμάρτημα. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να ελεγχθούν οι φοροφυγάδες.

Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι κατ' ουσίαν μια τιμωρία από την Τρόικα, αφού δεν θα ωφελήσουν. Δεν γίνεται να αναζητούμε οικονομική ανάκαμψη με την υπερφορολόγηση των πολιτών. Δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή. Η Ευρώπη ήταν κάποτε ελληνική. Τώρα είναι η Ευρώπη των τοκογλύφων. Όλοι υβρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Το φρόνημα, όμως, είναι ελεύθερο. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. «Πείτε ένα μεγάλο "όχι" στην Ευρώπη των τοκογλύφων. Καλύτερα δραχμή, παρά υποταγή». Λόγια του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής τον Ιούλιο του 2013. Λόγια ελληνικά, λόγια γεμάτα αλήθεια, λόγια επικίνδυνα για το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας. Λόγια επικίνδυνα για την εγκληματική συμμορία της αστικής Δεξιάς του μνημονίου.

Λόγια που έγιναν μία από τις αιτίες δύο μήνες μετά η «παράγκα» Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου, Ντογιάκου και λοιπών να εξαπολύσουν τις διώξεις κατά του εθνικιστικού κινήματος, κατά του Αρχηγού, των Βουλευτών του και με ομολογημένο στόχο να μας πάνε στο 2%. Απέτυχαν. Ο λαός νίκησε και μας ανέδειξε τρίτη πολιτική δύναμη, δύναμη που δηλώνει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, οιεσδήποτε πολιτικές εξελίξεις. Είμεθα παρόντες και έτοιμοι, δυνατοί και αποφασισμένοι για νέους λαϊκούς και εθνικούς αγώνες. Τελειώνοντας θέλω για άλλη μία φορά να τονίσω, διασαφηνίζοντας ξεκάθαρα τις ελληνικές και γνήσια πατριωτικές θέσεις του κινήματος της Χρυσής Αυγής, και να σας πω πως εμείς επιμένουμε στα λόγια του Ιουλίου του 2013, χωρίς να υπολογίζουμε κανένα τίμημα, κανένα κόστος, χωρίς να υπολογίζουμε διώξεις, δολοφονίες, χωρίς να υπολογίζουμε τη μεθοδευμένη τρομοκρατία του κράτους και τους παρακράτους. Λέμε «όχι» στην Ευρώπη των τοκογλύφων και της παρακμής, «όχι» στη δικτατορία των τραπεζών και των media, «όχι» στη χούντα του μνημονίου, «όχι» στην ευρωλαγνεία. Λέμε, με παρρησία, λέμε εθνικιστικά, «ναι» στην εθνική ανεξαρτησία, «ναι» στη λαϊκή κυριαρχία. Αγαπητοί μου, τώρα Χρυσή Αυγή και εθνική αντίσταση!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline