Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  06:50:31

Ελενα Κουντουρά υπουργός Τουρισμού πελαγωμένη αλλά δηλώνει... αισιόδοξη. Καθώς ο τουρισμός καταρρέει και οι τουριστικές περιοχές δοκιμάζονται σκληρά στα πάντα. Κύριο

«...Δεν ξέρουμε πόσες κρατήσεις έχουν ακυρωθεί, αλλά θα τις αναπληρώσουμε».

Απροετοίμαστη να χειριστεί τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στον ελληνικό τουρισμό, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την απόφαση για δημοψήφισμα, φάνηκε η Ελενα Κουντουρά. Ούτε καν πυροσβεστικά μπορεί να λειτουργήσει και αμυντικά. Αποκαλυπτικά τα ρεπορτάζ στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα επαρχιακά ΜΜΕ για τα φαινόμενα κρίσης και πανικού στον τουριστικό χώρο.

«Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, κανένα αξιόπιστο και επίσημο μέτρο καταγραφής απώλειας των κρατήσεων, αλλά και οι όποιες μειώσεις υπάρχουν, λόγω των ημερών, μόλις επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, μπορούν να αποκατασταθούν» τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μετά από επίσημη ενημέρωση που είχε, όπως ανέφερε, από τους διεθνείς Τour Operators, τον ΣΕΤΕ και την ΗΑΤΤΑ.

«Εργαζόμαστε στο υπουργείο εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, για να δώσουμε λύσεις σε όποια έκτακτη ανάγκη προκύψει αυτές τις ημέρες», δήλωσε η κυρία Κουντουρά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου το προηγούμενο διάστημα.

Όπως είπε, «από τη Δευτέρα, έχουμε πετύχει να είναι απόλυτα διασφαλισμένες και να εκτελούνται κανονικά κάθε τύπου τραπεζικές συναλλαγές όλων των ξένων επισκεπτών της χώρας: Διαρκή επικοινωνία και διαχείριση θεμάτων με tour operator, Περιφέρειες και όλους τους φορείς του Τουρισμού. Συντονισμένη διαχείριση, ώστε να έχουν προτεραιότητα τα εμβάσματα παραγγελιών στο εξωτερικό για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων του τουρισμού (ξενοδοχεία εστίαση), ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις».

«Ο τουρισμός δεν πρέπει να αποτελέσει θέμα για πολιτική εκμετάλλευση, αν θέλουμε να προασπίσουμε και προστατεύσουμε τη "βαριά βιομηχανία" της χώρας μας»,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline