Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  04:30:12

Τα ελληνικά σπίτια στην Αγγλία.

Το 2011 οι βρετανικές φορολογικές Αρχές έστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών μια λίστα με 372 ακίνητα στο Λονδίνο, οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι Έλληνες.

Το 2012 δόθηκε εισαγγελική παραγγελία στο ΣΔΟΕ να ελεγχθεί αύτη η λίστα. Μια ομάδα ελεγκτών έπιασε δουλειά και έκανε ταυτοποίηση ακινήτων με τους ιδιοκτήτες τους. Για 34 από αυτά ακόμα και σήμερα - μέχρι ίσως να αρχίσει εκ νέου η αναζήτησή - δεν εμφανίζονται στοιχεία αγοραπωλησίας. Είναι " φαντάσματα ". Τα υπόλοιπα 338 ακίνητα όμως έχουν αλλά 151 εκατομμύρια στερλίνες. Μέση αξία κοντά στο μισό εκατομμύριο στερλίνες το καθένα από αυτά τα σπίτια ή περίπου 700.000 ευρώ.

Στην Ελλάδα θα πλήρωναν ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο. Αναμφίβολα, οι ιδιοκτήτες τους θα κατατάσσονταν στην κατηγορία των εχόντων. Όμως, με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία αυτός ο Έλληνας με το " παλάτι " στο Λονδίνο δεν πληρώνει φόρο ούτε ένα ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών. Και το μυαλό του Τρύφωνα Αλεξιάδης αυτό δεν το χωράει.

Γι αυτό μελετά την έναρξη της φορολογίας από αυτά, που είναι το ένα όγδοο των ελληνικών σπιτιών του Λονδίνου, που αριθμούν τα 3.200. Νέος κύκλος φορολογίας, εάν όλα πάνε καλά και δεν αργήσουν το 2017.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline