Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:02:37

Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα μουσεία διεθνώς

Κόβει τα περισσότερα εισιτήρια παγκοσμίως και κρατά για ακόμα μια χρονιά τα σκήπτρα ως το πιο δημοφιλές. Το Λούβρο είναι το μουσείο που προσέλκυσε τους περισσότερους επισκέπτες τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσιεύεται στο Art Newspaper.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Λούβρο προσέλκυσε τον εντυπωσιακό αριθμό των 8.600.000 μέσα στο 2015 παρά τις τρομοκρατικές ενέργειες που σημάδεψαν την πόλη του Παρισιού.
Το μουσείο του Λούβρου έχει είσοδο 15 ευρώ. Το οίκημα στις όχθες του Σηκουάνα φιλοξενεί στις αίθουσες του, 35.000 έργα τέχνης σε μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η κύρια είσοδος του μουσείου είναι μια ογκώδης πυραμίδα από γυαλί, η οποία κατασκευάστηκε το 1989 από τον διάσημο αρχιτέκτονα I.M. Pei και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχιτεκτονική των περιχώρων.

Τα κλικ αστράφτουν μπροστά στη «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, την «Αφροδίτη της Μήλου», τη «Νίκη της Σαμοθράκης», τα τμήματα της Ζωφόρου του Παρθενώνα και τις υπόλοιπες ελληνικές αρχαιότητες, αλλά και το περίφημο έργο του Μιχαήλ Άγγελου «Ο Θνήσκος Σκλάβος».

Το TOP 10

Βρετανικο Μουσείο

Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης
Το Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου βρίσκεται στη δεύτερη θέση προσελκύοντας 6.800.000 και πολύ κοντά στην τρίτη θέση το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης που προσέλκυσε 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Μουσείο Βατικανού

Tate Modern
Στην τέταρτη θέση το μουσείο στο Βατικανό, ακολουθεί η Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Εθνικό μουσείο της Ταϊπέι στην Ασία το οποίο κατέγραψε 5,2 εκατομμύρια επισκέπτες, η Tate Modern του Λονδίνου και η Εθνική πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.

Ερμιτάζ

Μουσείο Ορσέ
Στην 9η θέση βρίσκεται το Ερμιτάζ με 3.668.031 επισκέπτες και 10ο το Γαλλικό εθνικό μουσείο Ορσέ με 3.440.000 επισκέπτες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline