Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:58:00

Eνα γλυπτό σε σχήμα φαλλού διχάζει το Λονδίνο

Ενα νέο γλυπτό κοσμεί από σήμερα το σημείο Fourth Plinth στην πλατεία Trafalgar Square, στο κέντρο του Λονδίνου και διχάζει τα πνεύματα.

Πρόκειται για ένα χέρι με υψωμένο τον αντίχειρα, ύψους 7 μέτρων. Πρόκειται για ένα κανονικό χέρι, αλλά ο αντίχειρας είναι τόσο μεγάλος και σε τόσο περίεργο σχήμα που θυμίζει φαλλό και είναι άσχημο, υποστηρίζουν πολλοί.

Το γλυπτό είναι έργο του David Shrigley, και έχει την ονομασία «Really Good», που σημαίνει «Πραγματικά καλό».

Ο δήμος του Λονδίνου έχει ένα πρόγραμμα με την ονομασία Fourth Plinth Programme και καλεί παγκόσμια αναγνωρισμένους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν νέα γλυπτά για την βρετανική πρωτεύουσα.
Ο γλύπτης δήλωσε ότι το έργο δημιουργήθηκε «για να κάνει τον κόσμο καλύτερο... που προφανώς είναι μια χαζή πρόταση, αλλά πιστεύω ότι είναι μια καλή πρόταση».
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan δήλωσε ότι ο υψωμένος αντίχειρας δείχνει ότι «το Λονδίνο είναι ανοιχτή πόλη».

«Εκπροσωπεί σημαντικά πράγματα -την αισιοδοξία, το θετικό πνεύμα, το καλύτερο που υπάρχει μέσα μας. Αυτό το γλυπτό μπορεί να αποδείξει στους Λονδρέζους και στους τουρίστες ότι το Λονδίνο είναι ανοιχτό. Τα έργα στο Fourth Plinth αλλάζουν και συνεχίζουν να αποτελούν πηγή χαράς και συζητήσεων. Είμαι τόσο υπερήφανος που έγινα δήμαρχος σε μια πόλη με τόσο δυναμική πολιτιστική ζωή», πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο υψωμένος αντίχειρας έγινε αμέσως βορά στα social media όπου το χαρακτήρισαν απροκάλυπτα φαλλικό και άλλοι ότι είναι συνηθισμένο.

Αυτό το σημείο της πλατείας έχει δει, πάντως, να περνάνε αρκετά αμφιλεγόμενα έργα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline