Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:56:04

Η Σαντορίνη στα 21 πιο συναρπαστικά ταξίδια του Κόσμου

Η Σαντορίνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 21 ταξίδια ζωής, σύμφωνα με το μεγάλο ταξιδιωτικό δίκτυο Travelchannel. Σε άρθρο του στην ηλεκτρονική του έκδοση, το Travelchannel επιδιώκει να ανακαλύψει τη μαγεία προορισμών που θεωρούνται ως οι πιο μαγικοί στον κόσμο, αφού συνδυάζουν την ομορφιά των τοπίων τους με τις αξέχαστες εμπειρίες που μπορεί να αποκτήσει σε αυτούς ο επισκέπτης.

Δείτε τους προορισμούς...

21. Βlue Lagoon, Ισλανδία

Το θαλασσινό νερό στην Blue Lagoon της Ισλανδίας, τη μεγαλύτερη γεωθερμική πισίνα στον κόσμο, ανανεώνεται απόλυτα κάθε 40 ώρες. Κατάλληλη για ανανέωση της επιδερμίδας και της ψυχής, ενώ προσφέρονται στην περιοχή υπηρεσίες σπα και μασάζ.

20. Cinque Terre, Ιταλία

Εθνικό πάρκο και περιοχή προστατευόμενη από την UNESCO, με απότομες πλαγιές που μεταμορφώθηκαν σε εύφορες ταράτσες για την καλλιέργεια αμπελώνων. Η περιοχή σας οδηγεί μέσα σε ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών με όμορφη θέα στα νερά της Μεσογείου.
19. Four Seasons Tented Camp, Ταϋλάνδη

Επισκεφθείτε το σημείο όπου συναντιούνται η Ταϋλάνδη, το Μιανμάρ και το Λάος, όπου βρίσκεται το Four Seasons Tented Camp, με 15 αναβαθμισμένα δωμάτια με εξαιρετική θέα στον ποταμό Ruak, τα βουνά του Λάος και τη ζούγκλα.

18. Βιέκες, Πουέρτο Ρίκο

Κατευθυνθείτε στο νησί Βιέκες για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, μακριά από τα πλήθη, τα ψηλά κτίρια, την κίνηση και τα μεγάλα ξενοδοχεία. Οι παραλίες είναι παρθένες, η βλάστηση είναι πλούσια και βρίσκεται μόλις 6 μίλια από το Σαν Χουάν. Ιδανική επιλογή για ρομαντικές αποδράσεις.

17. Peninsula Hotel, Χονγκ Κονγκ

Το ξενοδοχείο προσφέρει ελίτ εμπειρίες που κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν σα βασιλιάδες. Εκτός από κορυφαίες υπηρεσίες, αυτό το ιστορικό 5άστερο πολυτελές ξενοδοχείο έχει εκπληκτική θέα προς το Λιμάνι.

16. Βερνικές Άλπεις, Ελβετία

Είναι must για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, χειμώνα καλοκαίρι. Εδώ η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της: χιονισμένες βουνοκορφές, φρέσκος αέρας και λόφοι. Από τη γραφική πόλη Ιντερλάκεν μπορείτε να μεταβείτε για σκι στην πόλη Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ.

15. Μυστική Παραλία, Καουάι

Στη βάση ενός βράχου βόρεια του Κιλαουέα, βρίσκεται η Μυστική Παραλία, ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Καουάι.
Οι λουόμενοι θα πρέπει να περπατήσουν ένα βραχώδες, σχεδόν κατακόρυφο μονοπάτι για να βρεθούν στη μαγευτική αμμουδιά.

14. Εθνικό πάρκο Σεκόγια, Καλιφόρνια

Το Εθνικό Πάρκο διαθέτει μερικά από τα παλαιότερα δέντρα στον πλανήτη. Γιγάντια δέντρα 3.000 χρόνων καλύπτουν το πάρκο. Οι δραστηριότητες στο πάρκο ποικίλουν για κάθε σεζόν, όμως η ομορφιά του δεν αλλάζει.

13. Milford Sound, Νέα Ζηλανδία

Zήστε την εμπειρία φιόρδ στη Νέα Ζηλανδία μέσω καγιάκ, με τα πόδια ή από αέρος. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από το Milford Sound, με τους καταρράκτες του, τα αρχαία τροπικά δάση, τις λαμπερές λίμνες και τους ορεινούς όγκους που συναρπάζουν.

12. Wakaya Club & Spa, Φίτζι

Το ιδιωτικό καταφύγιο είναι γεμάτο από θαύματα της φύσης, όπως ήρεμες λιμνοθάλασσες, μαγικούς βράχους και όμορφες παραλίες, ενώ διαθέτει και κοραλλιογενή ύφαλο. Το resort περιλαμβάνει 10 ανεξαρτητες σουίτες μπροστά στη θάλασσα όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν την απόλυτη φροντίδα, από γκουρμέ κουζίνα μέρι πολυτελείς θεραπείες σπα.

11. Σκι Nτουμπάι, ΗΑΕ

Σε αυτή την τεχνητή πλαγιά για σκι, μπορείτε να συναντήσετε 5 διαφορετικές πίστες που ποικίλουν σε δυσκολία, μία ζώνη freestyle και ένα πάρκο χιονιού φιλικό στις οικογένειες.

10. Εθνικό πάρκο ηφαιστείων της Χαβάης

Δύο από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, το Κιλαουέα και το Μάουνα Λόα, στέκουν στο εθνικό αυτό πάρκο στη Χαβάη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δείτε από κοντά τη δύναμή τους, είτε με πεζοπορία, είτε με όχημα.

9. Μαρακές, Μαρόκο

Στο ιστορικό Μαρακές υπάρχει η διάσημη αγορά Τζεμάα ελ Φνα, όπου παραμυθάδες, καταστηματάρχες και γητευτές φιδιών πασχίζουν να κερδίσουν τα βλέμματα των επισκεπτών, και όπου μπορείτε να απολαύσετε πραδοσιακό φαγητό όπως το Escargot και το couscous.

8. Κοιλάδα των Μνημείων, Εθνικό πάρκο, Γιούτα

Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες Γουέστερν όσο καμία άλλη περιοχή στις ΗΠΑ. Οι χαρακτηριστικοί σχηματισμοί από άμμο και το Four Corners Monument μένουν αξέχαστα και είναι εκπληκτικά εάν τα δείτε από κοντά.

venice87. Bενετία, Ιταλία

Η Βενετία συνδυάζει εικόνες εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικών αριστουργημάτων με αξεπέραστα κρασιά και κουζίνα. Περιηγηθείτε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ακούστε τους ήχους από το Καρναβάλι της Βενετίας και περπατήστε κατά μήκος της Γέφυρας του Ριάλτο.

6. Singita Ebony Lodge, Ν. Αφρική

Οι επισκέπτες συναντούν εδώ έναν τέλειο συνδυασμό της πολυτελούς διαμονής με την περιπέτεια και το σαφάρι. Στις 12 σουίτες του resort υπάρχουν ιδιωτικές πισίνες. Οι εξωτερικοι τοίχοι τους έχουν αφαιρεθεί και αντικατασταθεί από καμβά και γυαλί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα στυλ που ομοιάζει με κατασκήνωση σε σαφάρι με εξαιρετική θέα.

5. Jellyfish Lake, Παλάου

Το νησί Παλάου είναι ένα από τα πιο όμορφα τροπικά μέρη στον κόσμου που μοιάζουν με παράδεισο. Βρίσκεται 500 μίλια μακριά από τις Φιλιππίνες και είναι διάσημο για τη λίμνη με τις μέδουσες, όπου ζει ένα ιδιαίτερο είδος μέδουσας. Με τον καιρό τα πλάσματα αυτά έχασαν την ικανότητά τους να τσιμπούν, κι έτσι οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν ανάμεσά τους και να απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία κολύμβησης και καταδύσεων.

4. Σαντορίνη, Ελλάδα

Η Σαντορίνη βρίσκεται στις Κυκλάδες και διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα τοπία στον κόσμο. Τα χωριά είναι κτισμένα επάνω σε βραχώδες έδαφος και έχουν θέα στο βυθισμένο ηφαίστειο. Οι επισκέπτες μαζεύονται στην Οία για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.

3. Γκραν Κάνιον, Αριζόνα

Διαμορφωμένο από τον ποταμό του Κολοράντο, το Γκραν Κάνιον είναι ένα απίστευτο χάσμα ύψους 5.000 ποδιών. Το φαράγγι έχει μάκρος 277 μίλια, έως 18 μίλια φάρδος και περισσότερο από 1 μίλι βάθος. Η θέα που προσφέρει στον επισκέπτη είναι μεθυστική.

2. Ράφτινγκ στον ποταμό Ζαμβέζη, Ζάμπια

Μόνο οι πραγματικά θαρραλέοι κάνουν ράφτινγκ εδώ. Ο ποταμός έχει χαρακτηρισθεί ως υψηλής ροής και πλημμυρίζει από τις καταρρακτώδεις βροχές από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις η στάθμη του είναι 4 φορές υψηλότερη από το ποτάμι του Κολορά

thibet

ντο.

1. Άνγκορ Βατ, Καμπότζη

Πρόκειται για ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ΝΑ Ασίας. Προστατεύεται από την UNESCO και περιλαμβάνει ευρήματα από διαφορετικές πρωτεύουσες της Αυτοκρατορίας Χμερ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline