Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:14:24

Bρήκαν τους «Κήπους της Εδέμ» από όπου κατάγεται ο άνθρωπος;

Η περιοχή, η οποία τώρα είναι μια αχανής έρημος, ήταν τότε μάλιστα τεράστιοι υγρότοποι. Τοποθεσία στην Αφρική, η οποία παραπέμπει στους βιβλικούς «Κήπους της Εδέμ», εκεί όπου σύμφωνα με τις γραφές «γεννήθηκε το ανθρώπινο είδος» φαίνεται πως εντόπισαν επιστήμονες.

Ιδιαίτερα, η ανάλυση DNA έχει προσδιορίσει το "λίκνο της ανθρωπότητας" στη Μποτσουάνα, με τους αρχαίους προγόνους μας να ζουν και να εξελίσσονται στη μέση του νότου της ηπείρου.

Η περιοχή, η οποία τώρα είναι μια αχανής έρημος, ήταν τότε μάλιστα τεράστιοι υγρότοποι.

Οι ειδικοί πίστευαν παλαιότερα ότι το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε σε όλη την Αφρική.

Ο προϊστορικός άνθρωπος εμφανίζεται νότια από τον ποταμό Zambezi ο οποίος φαίνεται να τροφοδοτούσε μια τεράστια λίμνη παρόμοια σε μέγεθος με την Αγγλία, τη λίμνη Makgadikgadi.

Η λίμνη «απλώθηκε» προς τη Ναμίμπια, τη Μποτσουάνα και τη Ζιμπάμπουε.

Καθώς άρχισε να διασπάται ένας τεράστιος υγροβιότοπος δημιουργήθηκε παρέχοντας ένα πλούσιο σπίτι γεμάτο με φυτά και δέντρα για τον πρωτόγονο άνθρωπο.

Η Vanessa Hayes, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, δήλωσε: "Είναι σαφές εδώ και αρκετό καιρό ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι εμφανίστηκαν στην Αφρική πριν από περίπου 200.000 χρόνια. Αυτό που μας απασχολεί σε επόμενο στάδιο είναι το ακριβές χρονικό σημείο της εμφάνισης των homo sapiens και η επακόλουθη διασπορά των παλαιότερων προγόνων μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline