Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:04:43

Χαλκιδική: Οι Ιταλοί υποκλίνονται στη «βασίλισσα των ελληνικών ακτών»

«Δεν είναι τυχαίο ότι από τις 545 παραλίες της Ελλάδας που έλαβαν τη Γαλάζια Σημαία το 2021, οι 96 βρίσκονται στη χερσόνησο της Χαλκιδική

«Οι πέντε λόγοι για να περάσει κάποιος τις διακοπές του σε αυτό το ασυνήθιστο και συναρπαστικό μέρος της Ελλάδας, τη Χαλκιδική, είναι στην πραγματικότητα οι εξής: νερό, γη, αέρας, φωτιά και πεμπτουσία. Για να εξηγήσει κάποιος καλά το τελευταίο, θα πρέπει να ανατρέξει στον Αριστοτέλη, ο οποίος γεννήθηκε στη χερσόνησο της Χαλκιδικής και διατύπωσε τη θεωρία της ύπαρξης ενός πέμπτου στοιχείου της φύσης.

Αφού δεν γίνεται (να ανακαλύψουν αυτό το πέμπτο στοιχείο), οι επισκέπτες της Χαλκιδικής πρέπει να αρκεστούν στο να το φαντάζονται, σε ένα παιχνίδι ανακάλυψης της περιοχής, των πολλών ομορφιών της και του μυστηρίου της πεμπτουσίας (...) Κατά μήκος των 550 χιλιομέτρων των ακτών της, τα νερά είναι ιριδίζοντα, κρυστάλλινα και σε ορισμένα σημεία, δεδομένης της διαμόρφωσης και της ρηχότητας του βυθού, έχουν χρώματα Καραϊβικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τις 545 παραλίες της Ελλάδας που έλαβαν τη Γαλάζια Σημαία το 2021, οι 96 βρίσκονται στη χερσόνησο της Χαλκιδικής, που είναι μετά βεβαιότητας η "βασίλισσα των ελληνικών ακτών"»: τις φράσεις αυτές δεν τις διατυπώνει ένας Θεσσαλονικεύς που αγαπάει την περιοχή ή μια κάτοικος της Χαλκιδικής, αλλά μια Ιταλίδα. Η δρ Sabrina Talarico, πρόεδρος του GIST (Gruppo Italiano Stampa Turistica), του Ομίλου Ιταλικού Τουριστικού Τύπου.

Η δρ Talarico βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο προγράμματος προβολής της περιοχής στην ιταλική αγορά, που σχεδίασε και υλοποίησε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ), σε συνεργασία με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΤΟΧ στην ιταλική αγορά, Ελένη Σαρικώστα, με αφορμή τις απευθείας πτήσεις της Aegean Αirlines από τη Ρώμη και το Μιλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Ιταλοί δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι εξειδικευμένων ταξιδιωτικών πρακτορείων, επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική σε τρία θεματικά ταξίδια, που σχεδιάστηκαν ειδικά για εκείνους.


«Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Το τηλεοπτικό κανάλι LA7 και η εκπομπή Eden – Un pianeta da salvare, μία από τις μεγαλύτερες σε τηλεθέαση εκπομπές στην Ιταλία, πρόβαλλαν ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα για τη Χαλκιδική μιλώντας εκτεταμένα και για τις τρεις χερσονήσους της με αναφορές στην ιστορία της, τον Αριστοτέλη, το κρασιά της, τους παραδοσιακούς της οικισμούς δείχνοντας πλάνα από τις περιοχές της Νέας Ποτίδαιας, Αθύτου, Ουρανούπολης, Αρχαίων Σταγείρων, Ολυμπιάδας, Παρθενώνα, Νέο Μαρμαρά, τις εξωτικές παραλίες της Σιθωνίας και το Άγιο Όρος. Παράλληλα, πάνω από οκτώ θεματικά άρθρα έχουν ήδη δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ιταλίας, καθώς και στην επίσημη σελίδα της GIST, ως αποτέλεσμα της πολύ πετυχημένης δημοσιογραφικής αποστολής των εκπροσώπων της Ένωσης των Ιταλών ταξιδιωτικών δημοσιογράφων (GIST) που οργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ΤΟΧ τον Ιούνιο στη Χαλκιδική» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του GIST δημοσίευσε τους πέντε λόγους για τους οποίους πρέπει κάποιος να επισκεφτεί τη Χαλκιδική, ο διευθυντής του περιοδικού ON TE ROAD MAGAZINE, Μ.Falanga προτείνει road trip διαδρομές στη Χαλκιδική, η Mrs. Iannini από την εφημερίδα IL GIORNALE παρουσιάζει την Αμμουλιανή και τη μεταμόρφωσή της σε πράσινο νησί, ο Mr. Lupini, διευθυντής της ITALIA A TAVOLA TV MAGAZINE αναδεικνύει την πλούσια γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής, η Mrs. Tomasini του GRAZIA και του Lonely Planet IT εκθειάζει τις παραλίες της Χαλκιδικής και προτείνει μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος, ενώ ο δημοσιογράφος Mr. Maurizio από τη La Stampa παρουσιάζει τη Χαλκιδική ως τον «μπλε και πράσινο» παράδεισο του Αιγαίου. Η εφημερίδα Corriere Della Sera τέλος, δημοσίευσε εκτενές άρθρο για την αποικία του Ιππόκαμπου στο Στρατώνι και το Ενάλιο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, «είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε φέτος η Χαλκιδική στην Ιταλία. Νιώθουμε ικανοποίηση με την απόδοση της δουλειάς μας, έξι χρόνια συστηματικής προσπάθειας αποδίδουν καρπούς εν μέσω πανδημίας. Η Ιταλία είναι μια ανερχόμενη αγορά για τη Χαλκιδική, όπου -πριν την πανδημία- οι αφίξεις κατέγραφαν ετήσιες αυξήσεις της τάξεως του 7%-9%. Φέτος, λόγω και των απευθείας πτήσεων της Aegean από τη Ρώμη και το Μιλάνο, αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και θεωρώ ότι η προβολή που λάβαμε ήταν εξαιρετική. Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, τον Οκτώβριο θα λάβουμε μέρος στην Έκθεση Αρχαιολογίας (Mediterranean Exchange of Archaeological Tourism) στο PAESTUM, με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό καθώς και στις Διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στο Ρίμινι και το Μιλάνο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline