Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:01:13

Μύκονος: Σφραγίζεται το Principote, με τις ασύδοτες προκλήσεις του

Ομόφωνη απόφαση του δήμου Μυκόνου για αναστολή της άδειας λειτουργίας του. Τη σφράγιση του Principote αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι.
Προηγήθηκε, χθες, εντολή του υπουργείου Περιβάλλοντος προς τον δήμο, να προχωρήσει εντός της ημέρας στην αναστολή της άδειας λειτουργίας.

Αιτία, η οριστικοποίηση του πορίσματος/ έκθεσης αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με βάση την οποία καταγράφηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών. Το πόρισμα οριστικοποιήθηκε από το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο σχεδόν στο σύνολό του (εξαιρέθηκαν προς έλεγχο δύο «τακτοποιήσεις» αυθαιρέτων, οι οποίες είναι περιορισμένες).

Μύκονος: Ζεσταίνουν μηχανές οι μπουλντόζες
«Ραντεβού» στα δικαστήρια

Η πλευρά της επιχείρησης πρόκειται να στραφεί κατά της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και μάλιστα άμεσα, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, το «πάγωμα» της διαδικασίας.

Εκπρόσωπος της επιχείρησης είναι ο δικηγόρος Μιχάλης Φαράντος. «Θεωρούμε παράνομη την απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Έχει διαστρεβλώσει το νόμο και δεν έλαβε υπόψη κανέναν από τους ισχυρισμούς μας», δηλώνει στην «Κ». «Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να μην ανασταλεί η λειτουργία του Principote. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με απώλεια εργασίας 700 άνθρωποι».

Αν η πλευρά της επιχείρησης ασκήσει προσφυγή και το δικαστήριο εκδώσει προσωρινή διαταγή, τότε η απόφαση αυτή θα συμπαρασύρει και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας, καθώς αυτή θα βασίζεται στην οριστικοποίηση του πορίσματος του Μικτού Κλιμακίου από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline