Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:04:01

Οι φετινοί υποψήφιοι για το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν» που απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Το φετινό βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

Οι τέσσερις υποψήφιοι για τη σεζόν 2013- 2014 (φθινόπωρο 2013- καλοκαίρι 2014), είναι οι ακόλουθοι: Ο Μάνος Καρατζογιάννης για τον ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Σάιμον Στέφενς «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα).

Ο Ντένης Μακρής για τον ρόλο του Άμλετ, στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία).

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής).

Ο Μιχάλης Σαράντης για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ- Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline