Τρίτη 7 Απριλίου 2020  23:08:39

Στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας τα αριστουργήματα του Μποτιτσέλι

Επέστρεψαν στις θέσεις τους η «Άνοιξη» και η «Γέννηση της Αφροδίτης». Δύο από τα γνωστότερα έργα του Σάντρο Μποτιτσέλι, βρήκαν και πάλι τη θέση τους στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας, καθώς άνοιξαν για το κοινό οι δύο αίθουσες που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες.

Οι αίθουσες ήταν κλειστές από τον Ιούλιο του 2015, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και ο χώρος να πληροί τους διεθνείς κανονισμούς.
Τα δύο αριστουργήματα του Μποτιτσέλι περιστοιχίζονται από πίνακες των Πολαγιουόλο, Ούγκο βαν ντερ Γκους, Ντομένικο Γκιρλαντάιο και άλλων.
Πάντως, το διάστημα που οι αίθουσες ήταν κλειστές, οι δύο πίνακες δεν έμειναν στο σκοτάδι, αλλά είχαν μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να τα θαυμάσουν.

Ο διευθυντής της Πινακοθήκης Ουφίτσι, Άικε Σμιτ, σημείωσε ότι με τις εργασίες που έγιναν στις αίθουσες βελτιώθηκε όχι μόνο «η ποιότητα της επίσκεψης», αλλά και «η κριτική ανάγνωση των έργων, αφού το καθένα τους εκτίθεται με βάση τη χρονική ή θεματική συνάφειά του με τα διπλανά του».

Το Μέγαρο Ουφίτσι, που κατασκευάστηκε για τον Κόζιμο Α' των Μεδίκων γύρω στο 1500, άνοιξε για το κοινό το 1765 και υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες. Περιλαμβάνει έργα από τον 12ο μέχρι τον 18ο αιώνα και διαθέτει ίσως την καλύτερη συλλογή αναγεννησιακών πινάκων στον κόσμο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline