Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:46:56

Πρωτοβουλία καλλιτεχνών-Καμίνη κατά της δημόσιας χρήσης & διακίνησης ναρκωτικών

Καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας και έρχονται καθημερινά σε επαφή με χρήστες ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλη.


Οι καλλιτέχνες προσκλήθηκαν από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και μετά από συζήτηση αποφάσισαν από κοινού την αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία θα ζητείται η λήψη άμεσης δράσης για την καίρια αντιμετώπιση του προβλήματος της δημόσιας χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο τη συγκρότηση πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης και προβληματισμού, σχετικά με τη μάστιγα των ναρκωτικών.
Στόχος ο περιορισμός του θανάτου στον δρόμο και της δημόσιας χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνόψισε τις παραμέτρους και διαστάσεις του προβλήματος προτάσσοντας την άμεση ανάγκη, όπως είπε, επαναλειτουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης, του σχεδιασμού σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία προγράμματος δράσης με άξονα την αστυνόμευση, την προστασία των πολιτών αλλά και των χρηστών με τη διοχέτευσή τους σε δομές όπου θα παρέχεται ιατρική και ψυχολογική στήριξη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στη συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Γιώργος Αρμένης, Χρήστος Χωμενίδης, Αιμιλία Υψηλάντη, Στέλιος Μάινας, Στάθης Λιβαθινός, Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ορφέας Αυγουστίδης, Μένη Μαλιώρη, Γιούλικα Σκαφιδά, Ντίνος Αυγουστίδης, Στεφανία Γουλιώτη, Νεφελη Κουρή, Έλενα Χαρμπίλα, Εύα Καραϊτίδη (εκδόσεις ΕΣΤΙΑ).

Μαλλιώρη: Πολυδιάστατο το πρόβλημα

Η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη παίρνοντας αρχικά το λόγο γνωστοποίησε ότι υπάρχει θεσμοθετημένη θέση από το 2013, εθνικού συντονιστή υπό τον Πρωθυπουργό με αποστολή το στρατηγικό σχεδιασμό προγράμματος δράσης για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, χωρίς ωστόσο ως όλα καταδεικνύουν να υπάρχει μέχρι στιγμής ένα τέτοιο σχέδιο δράσης.
Η κα. Μαλλιώρη χαρακτήρισε πολυδιάστατο το πρόβλημα σημειώνοντας ότι υπάρχει άμεση διασύνδεση με την εκπόρνευση ακόμα και ανηλίκων παιδιών προσθέτοντας ως νέα διάσταση αυτή της εμπλοκής μεταναστών στη μικροδιακίνηση όπως είπε.

Ντενίση: Προβλήματα στην αστυνόμευση

Προβλήματα στην αστυνόμευση καταγγέλλοντας την απουσία ουσιαστικά των αρχών, με πολιτική -όπως είπε- εντολή, κατήγγειλε η διακεκριμένη ηθοποιός και σεναριογράφος Μιμή Ντενίση.

Με την καταγγελία της Μιμής Ντενίση συντάχθηκε και η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη η οποία πρότεινε τη σύσταση μιας κίνησης από ανθρώπους του πνεύματος που θα προβάλλουν το πρόβλημα αλλά και θα «πιέσουν» με το κύρος τους για άμεσες και καίριες λύσεις.
Μάινας: Να υποστηριχθεί η πρόταση Καμίνη για δημιουργία χώρων επιτηρούμενης χρήσης

Ο Στέλιος Μάινας τόνισε ότι πρέπει να υποστηριχθεί η πρόταση του Δημάρχου για τη δημιουργία χώρων ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης ναρκωτικών, ώστε να μειωθεί η δημόσια χρήση και να δοθεί η ευκαιρία στους χρήστες να έρθουν σε επαφή με προγράμματα απεξάρτησης.

Λιβαθινός: Πενθώ για την πόλη μου

Πενθώ για την πόλη μου. Είναι μια πόλη βυθισμένη σε χιλιάδες προβλήματα δεκαετιών που έχουν να κάνουν με αμέλειες, συμπεριφορές και νοοτροπίες, πέραν των ναρκωτικών, δήλωσε ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός.

Το Πανεπιστήμιο έχει μια δυναμική που σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά στις όποιες δράσεις σε επίπεδο εθνικού σχεδιασμού θα ληφθούν, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δήλωσε ο φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών ο ποίος χαρακτήρισε φρικαλέα την εικόνα των χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών στην οδό Μασσαλίας.
Η επόμενη συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline