Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024  20:03:42

Το Μουσείο Ακρόπολης γίνεται ζωντανό έκθεμα - Ανασκαφή κάτω από το κτίριο

Ο Δημήτρης Παντερμαλής, Πρόεδρος του Μουσείου δήλωσε ότι στη γιορτή των 10 χρόνων του μουσείου οι εκδηλώσεις θα είναι αυτές που αρμόζουν στον χώρο. Τι δήλωσε για την επιστροφή των γλυπτών.

Εντυπωσιακά θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης, τα 10 χρόνια λειτουργίας του.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του μουσείου, στις 20 Ιουνίου πρόκειται να ανοίξει η ανασκαφή κάτω από το κτίριο, μετά από μεγάλες δυσκολίες, όπως είπε. Ο Δημήτρης Παντερμαλής διευκρίνισε στον News 24/7 στους 88,6 πως πρόκειται για μια έκταση 2.500-3.000 τετραγωνικών μέτρων και εξήγησε ότι η ανασκαφή έχει ενσωματωθεί στο κτίριο, αποτελώντας ουσιαστικά έναν όροφό του.

Πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο το ίδιο το μουσείο γίνεται έκθεμα αφού οι επισκέπτες θα είναι σαν να ξεναγούνται σε μια αρχαία γειτονιά της Αθήνας.

Σημείωσε ότι στη γιορτή των 10 χρόνων του μουσείου η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα περιλαμβάνει διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.
Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών λέγοντας ότι "ίσως μια στιγμή που δεν το περιμένουμε, να φτάσουμε κάπου" σε σχέση με αυτό το θέμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline