Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:36:16

«Αστέρια» στη σκιά της Ακρόπολης

Με τη φορά του ρολογιού: Ερικ Μπάρτον, Queen Symphonic, Αντρέα Μποτσέλι, Τζον Κλιζ, Τζέιν Μπίρκιν, Νάιτζελ Κένεντι είναι μερικοί από όσους θα βρεθούν προσεχώς στο Ηρώδειο.

Οταν τέτοιο καιρό –και πιο κοντά στον Σεπτέμβριο– φίλοι από το εξωτερικό επισκέπτονται την Αθήνα, μία από τις πρώτες συμβουλές είναι να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο Ηρώδειο. Το αρχαίο θέατρο μπορεί να είναι αρκετά άβολο, όμως την πρώτη φορά που πηγαίνει κανείς εκεί σπάνια το προσέχει· είναι τέτοια η αύρα και η ατμόσφαιρα του χώρου που επικρατεί της άνεσης, ενώ και οι ξένοι καλλιτέχνες δηλώνουν συχνά την επιθυμία τους να εμφανιστούν σε αυτό. Το έκανε η Φλόρενς Ουέλς, η οποία θα έρθει φέτος για δύο sold out συναυλίες –συν μια τρίτη στο Γαλάτσι– στις 19 και 22/9.
Γενικώς τα τελευταία χρόνια, οπότε επετράπη η είσοδος πιο... ροκ μουσικών σχημάτων στο Ηρώδειο, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Κάτω από την

Ακρόπολη θα παιχτούν φέτος οι σπουδαίοι «ύμνοι» των Queen, ερμηνευμένοι από 10μελή ροκ μπάντα κορυφαίων Βρετανών μουσικών, αλλά και την 60μελή Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ρίτσαρντ Σίντγουελ. To Queen Symphonic (7/9) κατά κάποιον τρόπο ανοίγει και το μουσικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο –προηγείται μόνο ο Μάριος Φραγκούλης στις 31/8– ενώ και η συνέχεια είναι ανάλογη.

Η συναυλία του Ιταλού τενόρου Αντρέα Μποτσέλι (11/9) είναι sold out, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για εκείνη των Archive (13/9), οι οποίοι φέτος γιορτάζουν 25 χρόνια παρουσίας και μας φέρνουν τις ατμοσφαιρικές μουσικές τους. Αμέσως μετά ακολουθούν οι δύο παραστάσεις (15-16/9) των Μπαλέτων Μπεζάρ της Λωζάννης τα οποία καταφθάνουν με τρία έργα, μεταξύ των οποίων και οι «7 Ελληνικοί Χοροί» του Μίκη Θεοδωράκη. Από τον χορό στην κωμωδία και σε ένα θρύλο του είδους, τον Τζον Κλιζ των Monty Python, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας (20/9). Επιστροφή στη μουσική μία ημέρα μετά, με τη μούσα του Σερζ Γκενσμπούρ, Τζέιν Μπίρκιν (21/9).

Οπως είπαμε, πάντως, το Ηρώδειο φέτος είναι (και) ροκ γι' αυτό και υποδέχεται ένα μύθο του είδους στο πρόσωπο του Ερικ Μπάρτον (27/9). Ο ηγέτης των Animals θα βρεθεί επίσης στη σκιά της Ακρόπολης για να μας θυμίσει κάτι από το ζωογόνο πνεύμα των μουσικών των '60s. Τον Οκτώβριο, τέλος, ξεχωρίζει η συναυλία του βιρτουόζου βιολιστή Νάιτζελ Κένεντι, ο οποίος θα ερμηνεύσει τις «4 Εποχές» του Βιβάλντι (7/10).

Φυσικά, σε έναν τέτοιο χώρο ποτέ δεν λείπει και το θέατρο. Επιτυχημένες παραστάσεις όπως ο «Οιδίππους τύραννος» (3/9) του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και οι «Νεφέλες» (6/9) διά χειρός Δημήτρη Καραντζά αποτελούν καλές επιλογές για όσους δεν κατάφεραν να τις δουν στην Επίδαυρο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline