Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024  16:52:32

Μίκης Θεοδωράκης: Eκδηλώσεις και έκθεση με το αρχείο του για τα 95 γενέθλιά του

Σειρά εκδηλώσεων για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, γεννημένο το Οκτώβριο του 1925.

Στις 29 Ιουλίου 2020 ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συμπληρώνει 95 χρόνια και με αφορμή τα γενέθλιά του το ΥΠΠΟΑ ετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων και μια έκθεση μέσω της οποίας θα αναδειχθεί το αρχείο του.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης συμπληρώνει 95 χρόνια μιας έντονης, δραστήριας και πολύπλευρα δημιουργικής ζωής. Με αφορμή αυτή την επέτειο που αποτελεί σημαντική γιορτή και για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων, από τη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", αξιοποιώντας το πλήρες αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη.

»Σε συνάντηση που είχαν χθες, 1η Ιανουαρίου, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, συζητήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η συμμετοχή του ΥΠΠΟΑ σε αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το πλήρες αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο έχει ψηφιοποιηθεί, αποτελείται από 100.000 φύλλα και περιλαμβάνει χειρόγραφες παρτιτούρες, πρωτότυπα κείμενα, προγράμματα, αποκόμματα Τύπου, φωτογραφίες, έντυπα, αφίσες, μετάλλια, οπτικοακουστικό υλικό. Στο παρελθόν έχουν παραχωρηθεί αντίγραφα αυτού του υλικού. Στην έκθεση που διοργανώνεται από τη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα πρωτότυπα ντοκουμέντα του αρχείου», υπογραμμίζεται από το ΥΠΠΟΑ.

«H έκθεση θα τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα χρηματοδοτήσει την διοργάνωσή της, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα και ψηφιακές εφαρμογές, όπως και την περιοδεία της, από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2020, με δέκα συνολικά επισκέψεις ανά την επικράτεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline