Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:15:31

Σεπτέμβρης με Μόνικα Μπελούτσι και Σάκη Ρουβά στο Ηρώδειο

Στο Ηρώδειο θα εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο η γοητευτική Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι (21/9) ερμηνεύοντας σε έναν θεατρικό μονόλογο αδημοσίευτες επιστολές της Μαρίας Κάλλας, μετά το πράσινο φως που έδωσε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο πρόγραμμα του αρχαίου θεάτρου στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Στην Αθήνα θα ταξιδέψουν επίσης και οι Tiger Lillies με μια καινούργια παράσταση με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην κοινωνία και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Στο πλαίσιο του φθινοπωρινού προγράμματος του Ηρωδείου περιλαμβάνεται επίσης η παράσταση «Ομορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα συνεχίσει τη συνάντηση του κλασικού ροκ με τη συμφωνική μουσική στη συναυλία «Classic Rock IV» για τρεις μέρες. Στην ίδια μουσική κατηγορία θα παρουσιαστούν οι συναυλίες «The music of Led Zeppelin» από τη συμφωνική ορχήστρα «Led Zeppelin Symphonic» και «Rock the Opera».
Συναυλία θα δώσουν επίσης ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Μαρινέλλα σε μια επετειακή συναυλία για την πορεία της στο τραγούδι. Στο Ηρώδειο θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης με σολίστ τον Γεφίμ Μπρόνφαμ και ο τσελίστας Στ. Χοζίερ.

Στο Ηρώδειο θα παρουσιαστούν επίσης παραστάσεις χορού φλαμένκο και τάνγκο αλλά και κλασικού χορού από χορευτές των μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσκι.
Στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου θα ανέβουν και οι «Βάκχες» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο «Οιδίποδας» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, ο «Φτωχούλης του Θεού», αλλά και το «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Αρκετή συζήτηση προκάλεσε το αίτημα της κοινής συναυλίας της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου και του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, η οποία τελικά συμπεριελήφθη στον προγραμματισμό.

Το ΚΑΣ ενέκρινε 21 μουσικές και θεατρικές παραγωγές από τα 30 αιτήματα που τελικώς υπεβλήθησαν στην αρμόδια επιτροπή του ΥΠΠΟ. Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού τα αιτήματα προς την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων ήταν 80, αλλά όπως αναφέρθηκε στο συμβούλιο, η πλειονότητα των αιτημάτων αποσύρθηκε αμέσως μετά.

Νωρίτερα φέτος θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου του ΥΠΠΟ και θα είναι λιγότερες σε σχέση με πέρυσι. Φέτος 75 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις μόνο στις 3 Αυγούστου (εκτός από μία στο Κάστρο Αντιρρίου που θα γίνει στις 2/8) και με όλα τα γνωστά πρωτόκολλα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με τους θεατές καθήμενους στις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Οι περυσινές εκδηλώσεις σε 100 χώρους προσείλκυσαν 60.000 επισκέπτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline