Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  00:22:28

Ανοίγει στις 14 Μαΐου και η αναμορφωμένη, νέα Εθνική Πινακοθήκη

Τα πρώτα εγκαίνια έγιναν το βράδυ της 24ης Μαρτίου με επισημότητα και διεθνείς προσκεκλεημένους.Ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε ανάρτηση για να δημοσιοποιήσει τόσο τις αποφάσεις τις Επιτροπής για το άνοιγμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όσο και τον ενθουσιασμό του.

Το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, των θερινών κινηματογράφων στις 21 Μαΐου και των ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε υπαίθριους χώρους στις 28 Μαΐου επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.
Στο πλαίσιο αυτών των ανακοινώσεων είναι γεγονός και το άνοιγμα της Εθνικής Πινακοθήκης όπως επιβεβαίωσε με ανάρτηση του ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς τα μουσεία ανοίγουν βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ανοίγουν με 75% πληρότητα.
Ακόμα, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους θα διεξάγονται μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%.
Ενώ το ωδεία επαναλειτουργούν με αναλογία 1/1 από 17 Μαΐου.

Ενθουσιασμός από τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε ανάρτηση για να δημοσιοποιήσει τόσο τις αποφάσεις τις Επιτροπής για το άνοιγμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όσο και τον ενθουσιασμό τους.
«Ο πολιτισμός ξανά ανοιχτός! Μετά από εβδομαδιαίες διαβουλεύσεις μας με την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, σήμερα έχουμε σημαντικές εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αποφασίστηκε άνοιγμα:

• για τα μουσεία στις 14/05/2021 βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
• για θερινά σινεμά – κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους στις 21/05/2021 με ποσοστό 75%.
• για το ζωντανό θέαμα – ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους στις 28/05/2021. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.
• λειτουργία ωδείων με αναλογία 1:1 από 17/05/2021

Σταδιακά θα εκκινήσουν και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline