Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:35:36

Το Λοκάρνο τιμά τον Κώστα Γαβρά

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ελβετικής πόλης βραβεύει τον σκηνοθέτη του «Ζ» και του «Αγνοούμενου» για το σύνολο της δουλειάς του στο σινεμά.

Τον διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά πρόκειται να τιμήσει το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο προσφέροντάς του ένα βραβείο για το σύνολο της καριέρας του. Την είδηση ανέφερε το ίδιο το φεστιβάλ τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «ο Κώστας Γαβράς είναι ένας κινηματογραφιστής του οποίου το έργο κατήγγειλε ανοιχτά την αδικία, στρέφοντας το βλέμμα του ακλόνητα σε μερικά από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας μας».

Γνωστός για το πολιτικοποιημένο σινεμά του σε ταινίες που αφουγκράστηκαν προβλήματα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ο Κώστας Γαβράς είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους εν ζωή Έλληνες καλλιτέχνες. Δύο ταινίες του, οι «Ζ» και «Αγνοούμενος» θριάμβευσαν στην κούρσα των βραβείων Όσκαρ και σχεδόν όλες έχουν παιχτεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

Ο Κ. Γαβράς θα βραβευτεί στην Πιάτσα Γκράντε της ελβετικής πόλης στις 11 Αυγούστου και θα συνομιλήσει με το κοινό την επόμενη μέρα (το φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί από τις 3 ως τις 13 Αυγούστου). Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης θα προβληθούν δύο από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του σκηνοθέτη: το νουάρ «Διαμέρισμα δολοφόνων» (1965) με το οποίο έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στη μεγάλου μήκους ταινία, και το πολεμικό φιλμ «Un home de trop» (1967) που είναι η δεύτερη ταινία του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline