Σάββατο 27 Απριλίου 2024  17:02:10

Αυστραλία: Εκστρατεία φόβου ενάντια στα δικαιώματα των Αβορίγινων καταγγέλλει ο πρωθυπουργός

Οι Αβορίγινες είναι οι πρώτοι κάτοικοι της Αυστραλίας, ωστόσο, δεν αναφέρονται στο Σύνταγμα του 1901 και είδαν τα δικαιώματά τους να υφαρπάζονται στη διάρκεια των αιώνων.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι κατήγγειλε μια «εκστρατεία φόβου» από όσους αντιτίθενται στο σχέδιο της κυβέρνησης των Εργατικών να περιληφθεί στο Σύνταγμα της χώρας, μέσω δημοψηφίσματος, το δικαίωμα των Αβοριγίνων να εκφράζουν τη γνώμη τους για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Ο Εργατικός πρωθυπουργός Αλμπανέζι, που εξελέγη πέρυσι, επιθυμεί να υιοθετηθεί μέσω δημοψηφίσματος, μέχρι το τέλος της χρονιάς, μια συνταγματική αναθεώρηση που φέρει την ονομασία «A Voice to Parliament» (Μια φωνή προς το κοινοβούλιο) και αφορά τη δημιουργία ενός συμβουλίου των Αβοριγίνων. Το εν λόγω συμβούλιο θα έχει συμβουλευτικό ρόλο και θα γνωμοδοτεί για τα θέματα που αφορούν στην συγκεκριμένη μειονότητα.

Οι Αβορίγινες είναι οι πρώτοι κάτοικοι της Αυστραλίας, ωστόσο, δεν αναφέρονται στο Σύνταγμα του 1901 και είδαν τα δικαιώματά τους να υφαρπάζονται στη διάρκεια των αιώνων.

Μια δημοσκόπηση για το προτεινόμενο σχέδιο, που έγινε σε δείγμα 1.150 ψηφοφόρων την περασμένη εβδομάδα, διαπίστωσε ότι λιγότεροι από τους μισούς Αυστραλούς τάσσονται υπέρ του σχεδίου με το «όχι» να επικρατεί με ποσοστό 47%, έναντι 43% του «ναι» και 10% να δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Για να εγκριθεί, η αναθεώρηση του αυστραλιανού Συντάγματος πρέπει να λάβει την πλειοψηφία θετικών ψήφων σε ολόκληρη τη χώρα και στις περισσότερες πολιτείες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline