Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:46:57

Λιγότεροι Τούρκοι υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η επιθυμία των Τούρκων πολιτών να δουν τη χώρα τους να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση σταδιακά μειώνεται τα τελευταία χρόνια, όπως κατέδειξε μία μελέτη, την οποία εκπόνησε το Τουρκικό-Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό και Επιστημονικό Ερευνητικό Ίδρυμα Tavak.

 

Ενώ οι θετικές γνώμες όσον αφορά την προσπάθεια ένταξης στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 1% σε σύγκριση με το 2012, η σημασία που η τουρκική κοινή γνώμη δίνει στην Ευρώπη μειώνεται σταθερά.

Βασικός λόγος αυτής της μείωσης του ενδιαφέροντος είναι η αύξηση της αυτοπεποίθησης λόγω της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και η οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη και συνολικά τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ένας από τους κύριους λόγους που άλλαξαν οι διαθέσεις των Τούρκων έναντι της ΕΕ είναι οι αρνητικές ενδείξεις που συνεχίζουν να έρχονται από τις χώρες της, ιδίως τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ίδιας έρευνας.

Η Ισλαμοφοβία, ο ρατσισμός, η Τουρκοφοβία, είναι μεταξύ των αρνητικών παραγόντων που άλλαξαν τις διαθέσεις της τουρκικής κοινής γνώμης απέναντι στην ΕΕ, επισημαίνει ακόμα η έρευνα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline