Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024  15:44:50

Οι Anonymous λανσάρουν τον αντίπαλο του Facebook

Οι Anonymous ετοιμάζονται να λανσάρουν μια νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που θα αποτελεί το αντίπαλο δέος του Facebook, το Minds.com που θα προστατεύει στο έπακρο την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Μια νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης φιλοδοξούν να δημιουργήσουν οι Anonymous, που θα εκτοπίσει το Facebook από την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ανά τον κόσμο χρηστών.
Η νέα ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης ονομάζεται Minds.com και δημιουργήθηκε από τους γνωστούς χάκερ Anonymous. Το νέο μέσο ελπίζει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, αποφεύγοντας τα "φακελώματα" και τις παραβιάσεις ιδιωτικότητας των χρηστών για τα οποία κατηγορείται ο ιστότοπος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Το Minds.com θα διαθέτει όλες τις επιλογές που υπάρχουν στα μέχρι στιγμής γνωστά δίκτυα τύπου Facebook ή Twitter: θα υπάρχουν followers "ακόλουθοι", ενώ θα επιτρέπονται σχόλια κι αναρτήσεις.
Η διάφορα με τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πως, όπως ισχυρίζονται οι Anonymous, ο στόχος της νέας ιστοσελίδας δεν είναι να βγάλουν χρήματα απ' αυτό ή να συγκεντρώσουν δεδομένα και πληροφορίες για τον κάθε χρήστη του.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο όλες οι αναρτήσεις ή τα σχόλια θα είναι κρυμμένα (encrypted) από τις διαφημιστικές εταιρίες ή άλλους που πιθανόν θα είχαν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.

Παράλληλα, στα σχέδια των εμπνευστών είναι η ιστοσελίδα να "ανταμείβει", τρόπον τινά, τους χρήστες της για τον τρόπο που αυτοί λειτουργούν διαδραστικά μέσα στο Minds.com: όσο πιο δραστήρια συμμετοχή έχουν με σχόλια ή αναρτήσεις, τόσους περισσότερους πόντους θα λαμβάνουν μέσω ενός ιδιότυπου point system.
Η ιστοσελίδα έχει λανσαριστεί εδώ και λίγο καιρό, ενώ υπάρχει και το αντίστοιχο app για κινητά τηλέφωνα.
Μάλιστα, στον ιστότοπο theartofrevolution.org που πρόσκειται φιλικά στους Anonymous, έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα: "ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε ώστε το Minds.com να γίνει ένα κοινωνικό δίκτυο από τους ανθρώπους και για τους ανθρώπους".
(Πηγή: Theindependent)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline