Κυριακή 28 Απριλίου 2024  13:08:41

Αδωνις Γεωργιάδης: Παιδεία και άλλα ακραία του ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε Φίλη, χαίρομαι πολύ που είστε εδώ. Πριν μπω στο νομοσχέδιο, θα ήθελα να σας πω τα εξής. Δηλώσατε σήμερα ότι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, στα ιδιωτικά σχολεία, έχει κοινωνικό πρόσημο και θίγει τους προνομιούχους. Μάλιστα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο κύριος Υπουργός είπε ότι δεν θα πειράξει αυτούς που δίνουν σήμερα 7.000 ευρώ να δώσουν 500 ευρώ παραπάνω.

Θα είχε νόημα, κύριε Υπουργέ, να συζητήσουμε αυτό που λέτε, αλλά θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση, στην οποία θα ήθελα πολύ να μου απαντήσετε μετά. Ο κ. Τσίπρας στο debate προ των εκλογών γιατί δεν δήλωσε αυτήν την άποψη στον ελληνικό λαό, ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποια είναι η πραγματική και αυθεντική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι εσείς ως ο υπεύθυνος Υπουργός Παιδείας προφανώς εκφράζετε την αυθεντική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό το θέμα. Δεν θα ήταν δημοκρατικά ωραίο –που σας αρέσει και η Δημοκρατία!- να είχε πει ο κ. Τσίπρας στο debate όχι αυτό που είπε, ότι θα καταργήσω τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση γιατί είναι απαράδεκτος –η ακριβής φράση του κυρίου Πρωθυπουργού- αλλά αυτό που είπατε εσείς σήμερα;

Γιατί μας το κρατάγατε, κύριε Φίλη, κρυφό για μετά τις εκλογές; Μήπως γιατί είστε πολιτικάντηδες παλαιού τύπου; Εγώ δέχομαι ότι σήμερα εσείς εκφράσατε την ιδεολογική σας θέση. Θα ήθελα να μου πείτε, όμως, γιατί ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε όλο τον χώρο της εκπαίδευσης προεκλογικά.

Και οφείλετε να δώσετε και μια άλλη απάντηση. Σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κυκλοφορεί πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites ότι η τρόικα -που έχετε καταργήσει- δεν δέχεται, λόγω της ευρωπαϊκής Οδηγίας, τον κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση και σας λέει «ή 0% ή 23%». Από το πρωί που έχει γίνει γνωστό αυτό, δεν έχει γίνει απολύτως καμμία αναφορά από την Κυβέρνηση για το τι σκοπεύει να πράξει. Και, ξέρετε, εδώ μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μεγάλες αγωνίες.

Παρακαλώ πολύ, κύριε Υπουργέ, να μη μας πείτε γενικά και αόριστα πράγματα, αλλά να μας πείτε: θα είναι 0% ή 23%; Και να μας πείτε επίσης γιατί ο κ. Τσίπρας προεκλογικά κορόιδεψε τον ελληνικό λαό υποσχόμενος την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ενώ πιστεύατε ότι έχει μάλιστα και κοινωνικό πρόσημο, όπως είπατε εσείς σήμερα. Εκτός και αν συμφωνήσετε μαζί μου ότι πρόκειται περί ενός πολιτικού απατεώνος -εγώ δεν θέλω να πω ότι θα το πείτε εσείς, το λέω εγώ. Όμως κάποιος που προεκλογικά λέει κάτι άλλο από αυτό που κάνει έναν μήνα μετά...

Θα μου επιτρέψετε επίσης να πω το εξής, επειδή άκουσα τον κ. Παππά –δυστυχώς λείπει τώρα- που αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων. Ακούστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχετε πάρα πολύ θράσος σήμερα, μετά από τη συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου στον Νίκο Χατζηνικολάου και αυτά που είπε, να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις. Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει το Σώμα, αλλά δίνατε μάχη για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή η μείωση των επικουρικών συντάξεων 5% έως 8% -μάχη!- για να μας πει τελικά ο κ. Κατρούγκαλος ότι καταργεί την επικουρική σύνταξη. Διότι λέει, κύριε Υπουργέ, ότι την ενσωματώνει στην κύρια, αλλά για την κύρια σύνταξη εγγυάται μόνο τα 390 ευρώ. Άρα, τι μας είπε ο κ. Κατρούγκαλος; Επικουρική σύνταξη, στην πραγματικότητα, τέλος! Και παίρνουμε και τα 2,7 δισεκατομμύρια που είναι η περιουσία των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων στα οποία -ειρήσθω εν παρόδω- δεν έχει συμμετοχή το κράτος, γιατί είναι του εργοδότη και του ασφαλισμένου μόνο οι εισφορές. Και τα παίρνει και τα βάζει στον κρατικό κορβανά. Δεν σας βλέπω, λοιπόν, κυρίες και κύριοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιδράτε. Και κυρίως βλέπω τους συναδέλφους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έδιναν τόσες μάχες για τις συντάξεις, που στεναχωριόντουσαν για τις συντάξεις, που δεν ήθελαν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, να μη λένε απολύτως τίποτα γι' αυτά που είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Και αναρωτιέμαι, κύριε Σακελλαρίδη, -σας είδα και ξέρω ότι είστε, λέει, και στην εσωκομματική αντιπολίτευση- αναρωτιέμαι, κύριε πρώην Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε: Έναν μήνα πριν αυτό το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών δεν το ήξερε ο κ. Τσίπρας; Γιατί μας το κράταγε κρυφό, κύριε Σακελλαρίδη, έναν μήνα πριν; Δεν θα ήταν δημοκρατικά ωραίο να το ξέρει ο ελληνικός λαός πριν να ψηφίσει και να ξέρει ο συνταξιούχος ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα έχει επικουρική σύνταξη, και να έχετε και δημοκρατική νομιμοποίηση; Γιατί μας το κρατήσατε κρυφό για μετά από δεκαπέντε μέρες; Εκτός και αν μας πείσετε για αυτή την Επιτροπή Σοφών που πρότεινε μεταξύ των άλλων την εξής «σοφία»: Οριζόντια μείωση 33% των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, για να λυθεί το ασφαλιστικό! Προφανώς -για να μην το κουράζουμε- εάν δεν δίνουμε καθόλου συντάξεις, θα λυθεί το ασφαλιστικό. Αυτό δεν είναι και μεγάλη σοφία, είναι απλά μαθηματικά. Όμως αναρωτιέμαι, κύριε Σακελλαρίδη: Δεν ήξερε ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα ωραία πράγματα, να μας τα πει προεκλογικά, να τα μετρήσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη;

Πάμε τώρα εις το νομοσχέδιο. Ακούστε, εδώ πρέπει να λέμε καθαρές κουβέντες, κύριοι Υπουργοί -λείπει ο κ. Παππάς, αλλά δεν έχει σημασία- για αυτό το νομοσχέδιο και δεν πρέπει να μας κοροϊδεύετε. Εάν ο στόχος σας ήταν να χτυπήσετε τη διαπλοκή -που όλοι θέλουμε σε μια δημοκρατική κοινωνία να μην υπάρχει διαπλοκή- δεν θα κάνατε αυτό που κάνετε τώρα, δηλαδή δεν θα λέγατε ότι ο Υπουργός θα αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών. Γιατί προφανώς όλοι καταλαβαινόμαστε εδώ. Εφόσον ο Υπουργός θα αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, από τον αριθμό των αδειών προφανώς εξαρτάται και το τίμημα των αδειών, γιατί είναι άλλο να προκηρύξεις πέντε, άλλο να προκηρύξεις δεκαπέντε. Άλλο τίμημα το ένα άλλο τίμημα το άλλο. Και αφήστε τις τεχνικές λεπτομέρειες της δημοπρασίας που ανέλυσε ο κ. Λοβέρδος. Αυτές είναι τεχνικές λεπτομέρειες. Η ουσία της δημοπρασίας είναι: Θα είναι ίδιο το τίμημα για τις πέντε ή τις δεκαπέντε ή για τις είκοσι πέντε; Όχι βεβαίως! Άρα, στην πραγματικότητα το τίμημα το έχει στα χέρια του ο Υπουργός. Ποιος Υπουργός; Αυτός που θα καθορίζει τον αριθμό των αδειών. Προσέξτε, όμως, τώρα τι γίνεται. Αυτό είναι κάτι χειρότερο από διαπλοκή -γιατί υπάρχει και κάτι χειρότερο από τη διαπλοκή- είναι ολοκληρωτισμός.

Γιατί δεν μας λέτε αυτό που είπε ο Κοινοβουλευτικός σας Εκπρόσωπος κ. Φάμελλος, που είπε «τα κανάλια της διαπλοκής που πολέμησαν το «όχι» στο δημοψήφισμα, που ήταν πάντα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ»;

Πείτε μας ότι επειδή τα κανάλια σάς πολέμησαν, επειδή δεν σας αρέσει η γνώμη τους θέλετε να τα ελέγξετε και να τα εκβιάσετε. Αυτό όμως είναι η αρχή του ολοκληρωτισμού. Μην μας το πουλάτε εδώ ότι είναι δήθεν προσπάθεια εξυγίανσης και πολέμου της διαπλοκής και τα υπόλοιπα. Είναι η απόλυτη προσπάθειά σας να ελέγξετε εξ ολοκλήρου τη ροή της πληροφόρησης, είναι η αρχή του ολοκληρωτισμού.

Μάλιστα αυτό ας το βάλουμε μαζί με την κ. Σαββαΐδου και την υπόθεση Σαββαΐδου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπου τι έγινε; Έχει ενδιαφέρον αυτό. Επειδή –λέει- ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος -είμαι βέβαιος ότι κ. Λοβέρδος ως εξαίρετος νομικός ή ο κ. Βορίδης θα σας πουν πόσο εύκολο είναι να ασκηθεί μία δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε έναν δημόσιο λειτουργό, είναι σχεδόν αυτόματο αν γίνει μήνυση- δείξατε την υπερβάλλουσα ευαισθησία να συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο και να παραιτήσετε την κ. Σαββαΐδου. Έχω, κύριε Υπουργέ, μία ερώτηση και θα ήθελα ειλικρίνεια από την Κυβέρνηση. Αν δεν λεγόταν «Σαββαΐδου» και λεγόταν «Φλαμπουράρης», θα είχατε δείξει την ίδια ευαισθησία για να τον βγάλετε από τη θέση του για παράβαση καθήκοντος;

Άρα, για να μην κοροϊδευόμαστε, ένα κόμμα που καταπίνει τον Φλαμπουράρη, ένα κόμμα που κάνει ότι δεν ακούει για Σταθάκη, προφανώς δεν μπορεί να πειράζεται τόσο πολύ για μια δίωξη παράβασης καθήκοντος. Άρα, δεν σας πειράζει η παράβαση καθήκοντος, σας πειράζει που δεν είχατε έλεγχο στις εφορίες.
Αν συνδέσετε το πρώτο που σας είπα, τον αριθμό των αδειών, με τον έλεγχο που θέλετε να κάνετε, διά της παραιτήσεως Σαββαΐδου, στον οικονομικό έλεγχο και εάν αληθεύουν όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε για το πώς σιγά σιγά ορίζετε και τη Δικαιοσύνη, γιατί και εκεί αρχίζουν περίεργοι διορισμοί και περίεργες διαδρομές, τότε αρχίζει να συνθέτεται ένα αποκρουστικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ένα πρόσωπο που δεν θέλει να έχει δημοκρατικό έλεγχο στην κοινωνία, αλλά θέλει να μπορεί να ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ όποιον του αντιτίθεται. Και αν αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γίνει πραγματικότητα στη χώρα μας, τότε η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πιο μαύρη περίοδος για τη Δημοκρατία των τελευταίων σαράντα ετών. Θα ήθελα συγκεκριμένες απαντήσεις γι' αυτά.

Εάν πράγματι πιστεύετε ότι θέλετε να πολεμήσετε τη διαπλοκή, δώστε τον αριθμό των αδειών στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Να δεσμευτούμε εδώ ότι θα πει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ότι θα κάνει μία μελέτη για το πόσες άδειες τεχνικά μπορούν να προκηρυχθούν και θα πάμε να προκηρύξουμε όσες μας πει η μελέτη.
Βέβαια, σας λέω για να ξέρετε, ότι επειδή η τεχνολογία δεν είναι του 1990 και ξέρετε πολύ καλά ότι οι ψηφιακές συχνότητες είναι πολλές, εκεί δεν θα έχουμε ούτε πέντε ούτε οκτώ ούτε δεκαοκτώ. Μπορεί να έχουμε και πεντακόσιες. Γιατί αυτή είναι η πραγματική τεχνική δυνατότητα σήμερα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Πεντακόσιες!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί αυτή είναι η πραγματική τεχνική δυνατότητα σήμερα.
Άρα, πρέπει να μας πείτε γιατί θέλετε να κρατήσετε εσείς τον αριθμό.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το πεντακόσιες είναι καθ' υπερβολήν, κύριε Υπουργέ. Ας είναι δέκα. Το ερώτημα είναι γιατί να έχετε εσείς αποκλειστικά το δικαίωμα να καθορίζετε τον αριθμό των αδειών. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Θα σας πω μετά.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και για να κλείσω, μιας και ήρθε ο Πρόεδρος Ολάντ, θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη παρατήρηση είναι προς τον Υπουργό Παιδείας και η δεύτερη προς την πρώην Υπουργό Μετανάστευσης και νυν Προεδρεύουσα.

Κύριε Φίλη, ωραία η επίσκεψη Ολάντ. Τι μας είπε εδώ ο Πρόεδρος της Γαλλίας σε αυτήν την Αίθουσα χθες; Είπε: «Σας καλούμε να φέρετε περισσότερους φοιτητές στη Γαλλία». Μα, εσείς πρώτος έπρεπε να έχετε θιγεί από αυτό. Εσείς έπρεπε να πείτε «θέλουμε να φέρουμε περισσότερους Γάλλους φοιτητές στην Ελλάδα». Αυτό είναι που θα θέλατε εσείς ως Υπουργός Παιδείας. Όμως πώς να το κάνουμε αυτό όταν αντιτίθεστε σε κάθε προσπάθεια να αναβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο; Ήσασταν αντίθετοι στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Δεν θέλετε καμμία πρόοδο στα Πανεπιστήμια με τα ξενόγλωσσα τμήματα. Άρα, προφανώς ο κ. Ολάντ ήρθε εδώ, για να το πούμε λίγο στη γλώσσα του διαδικτύου, για να σας τρολάρει.

Όμως είπε και κάτι άλλο, για το οποίο δεν άκουσα κανέναν σχολιασμό από την Κυβέρνηση. Έκανε μία ανάλυση για το μεταναστευτικό θέμα και έκανε μία σαφή διάκριση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε: «άλλο οι πρόσφυγες, για τους οποίους πρέπει να δούμε γρήγορα πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να πάρουν τα χαρτιά που δικαιούνται, άλλο όμως οι παράνομοι μετανάστες» –αυτοί που εγώ λέω λαθρομετανάστες- «που πρέπει να τους πούμε ότι θα απελαθούν αμέσως και πρέπει να φύγουν από την Ευρώπη».

Μέχρι σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και κάνατε την ανάλυση, διά του κ. Παππά, για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αυτή τη διάκριση που έκανε χθες εδώ ο κ. Ολάντ, η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν την έκανε ποτέ ως Υπουργός. Και εσείς εδώ στην Αίθουσα αρνείστε να την κάνετε και δεν μας λέτε τι θα κάνετε γι' αυτό που σας είπε εδώ ο αγαπημένος σας, ο νέος σας φίλος –που ήταν κάποτε «ο Ολαντρέου»!- για αυτό το μεγάλο θέμα.

Αυτά είναι τα μεγάλα και ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνησή σας και όχι γενικώς να έχουμε κοκορομαχίες.
Εάν νομίζετε, κυρίες και κύριοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Νέα Δημοκρατία θα σας αφήσει ανενόχλητους να εγκαθιδρύσετε στην Ελλάδα ολοκληρωτικό πολίτευμα, πλανάσθε πλάνην οικτράν! (Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι πρώην υπουργός και βουλευτής Β' Αθηνών).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline