Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:32:31

Προειδοποιήσεις σε Ντ. Κάμερον να προσέξει για την Ε.Ε.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που συμμετέχουν στο βρετανικό κυβερνητικό συνασπισμό, και η Εργατική αντιπολίτευση ανησύχησαν και προειδοποιούν.

Γι αυτό, αύξησαν την πίεση επί του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, εφιστώντας του την προσοχή εναντίον οποιασδήποτε "εξόδου από την ΕΕ", την παραμονή της σημαντικής ομιλίας του για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να μη διακινδυνεύσει τη σχέση της χώρας με τις Βρυξέλλες.

«Δεν είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου" να "κατευθυνθεί προς την πόρτα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία της βρετανικής κυβέρνησης, ο Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

«Δεν πιστεύω ότι υπηρετούμε τα βρετανικά εθνικά συμφέροντα και προστατεύουμε τις τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από την Ευρώπη, προτείνοντας να κατευθυνθούμε προς την έξοδο» της ΕΕ, πρόσθεσε αυτός ο πεπεισμένος ευρωπαϊστής, ο οποίος «κρατάει την ανάσα του» πριν από την ομιλία του Κάμερον.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ επανέλαβε σήμερα ότι φοβάται πως «η στρατηγική του πρωθυπουργού θα οδηγήσει (τη Βρετανία) προς την έξοδο (της ΕΕ), κάτι που θα προκαλέσει πραγματικές ζημιές» στη βρετανική οικονομία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline