Σάββατο 27 Απριλίου 2024  04:55:43

Ενοχος ο Τηλέμαχος Λαβίδας για το σκάνδαλο insider trading στις ΗΠΑ

Την ενοχή του έλληνα επιχειρηματία Τηλέμαχου Λαβίδα αποφάσισε το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για την εμπλοκή του σε υπόθεση insider trading.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο 39χρονος Τ. Λαβίδας κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, επτά στο σύνολο, που αντιμετώπιζε. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου και βρίσκεται αντιμέτωπος με έως και 8 έτη φυλάκισης. Πάντως ο δικηγόρος του σε δήλωσή του ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση ενώ θα υποβάλλει την παραίτησή του από κάθε θέση ευθύνης που κατέχει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες κατά του Τηλέμαχου Λαβίδα αφορούσαν τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών για μια εισηγμένη εταιρεία βιοτεχνολογίας προς στενό του φίλο, Έλληνα χρηματιστή, ο οποίος, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου insider-trading.

Συγκεκριμένα, ο Τ. Λαβίδας κρίθηκε ένοχος για τη διαρροή πληροφοριών της Ariad Pharmaceuticals, τις οποίες πήρε από τον πατέρα του που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Λαβίδας ενημέρωσε τον Γ. Νίκα, Έλληνα επιχειρηματία με ακίνητα και εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, ο οποίος χρησιμοποίησε τις πληροφορίες για να αποκομίσει κέρδη 4,7 εκατ. δολαρίων από trading, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Ο Τ. Λαβίδας φέρεται να έλαβε λιγότερα για την προσφορά του. Σύμφωνα με τους εισαγγελίες, εμπιστεύτηκε τις πληροφορίες λόγω της φιλίας του με τον Γ. Νίκα και σε αντάλλαγμα για μια επένδυση 500.000 δολαρίων από τη σύζυγο του Νίκα στην startup του με μπάρες διατροφής, Mediterra Inc.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το δίκτυο έχει αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline