Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  11:08:55

Χαριστική βολή για το Ντουμπάι αποτελεί η πανδημία

Η κάποτε ακμάζουσα περιοχή του Ντουμπάι με τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τα εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα και τις αίθουσες εκδηλώσεων, καθώς και τα πανάκριβα εστιατόρια, βρίσκεται σε σοβαρή παρακμή.

Σχεδόν το 70% των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται εκεί, προβλέπουν ότι θα κλείσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Ειδικότερα, μέσα στον Ιούνιο και μόνον το 75% των μονάδων με παρουσία στον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδίων και το 50% στην εστίαση και στα ξενοδοχεία προβλέπουν πως θα κατεβάσουν ρολά, ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχει και το 30% των εταιρειών διαχείρισης προμηθευτικής αλυσίδας, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών.

Τα σχετικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ενώ τα στοιχεία προκύπτουν από δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι στα τέλη Απριλίου. Σε αυτή συμμετείχαν 1.228 διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πιο αυστηρής περιόδου καραντίνας της πόλης. Σχεδόν το 75% των επιχειρήσεων, που έλαβαν μέρος στην έρευνα του Επιμελητηρίου, είναι μικρές και το προσωπικό τους δεν ξεπερνά τα 20 άτομα.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Ντουμπάι διαθέτει μία από τις λιγότερο εξαρτημένες από το πετρέλαιο οικονομίες στην περιφέρεια του Περσικού Κόλπου, βασιζόμενο στην φιλοξενία, στον τουρισμό, στην ψυχαγωγία, στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές και στα συστήματα διαχείρισης προμηθευτικής αλυσίδας. Τόσο τα ξενοδοχεία του όσο και τα εστιατόριά του είναι διεθνώς φημισμένα, αλλά το μέλλον τους δεν προβλέπεται ευοίωνο εξαιτίας της πανδημίας. «Τα μέτρα που επιβλήθηκαν, είτε με το πλήρες κλείσιμο της πόλης είτε το μερικό, πάγωσαν τη ζήτηση σε αγορές καίριας σημασίας», παρατηρεί εν κατακλείδι το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι. «Το σοκ που υπέστη η πόλη ήταν διπλό, αφενός με την πανδημία, αφετέρου με τη διακοπή λειτουργίας του οικονομικού μηχανισμού. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες περιορίστηκαν δραστικά, φθάνοντας σε τόσο χαμηλά επίπεδα, τα οποία δεν τα είχαμε συναντήσει ούτε κατά τη διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline