Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  13:53:02

Το Playboy επιστρέφει στη... Wall Street

Έτοιμο να επιστρέψει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι το ιστορικό ανδρικό περιοδικό PlayBoy, μετά τη συγχώνευση της ιδιοκτήτριας εταιρείας (Playboy Enterprises) με τη Mountain Crest Acquistion, σ' ένα deal ύψους 381 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία των δύο πλευρών έρχεται εννέα χρόνια, μετά το «exit» του Playboy από τη Wall Street και την εξαγορά του περιοδικού από το ιδιωτικό fund Rizvi Traverse Management.

Με βάση τους όρους της νέας συμφωνίας, η Mountain Crest καλείται να προβεί στην χρηματιστηριακή πώληση μετοχών της Playboy Enterprises, αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες πρέπει να περιέλθουν στην κατοχή τρίτων θεσμικών επενδυτών.
Η συγχώνευση, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α' τρίμηνο του 2021. Επικεφαλής της νέας εταιρείας θα τεθεί ο εκτελεστικός διευθυντής του Playboy, Μπεν Κoν. Η μετοχή της εταιρείας θα διαπραγματεύεται στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, υπό το ακρωνύμιο «PLBY».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011, όταν το Playboy αποχώρησε από το αμερικανικό χρηματιστήριο, οι έντυπες πωλήσεις του ιστορικού περιοδικού παρουσιάζουν συνεχή πτώση. Η πανδημία δε, του κορωνοϊού ενέτεινε τις προκλήσεις, με αποκορύφωμα τη διακοπή της έντυπης έκδοσης του περιοδικού.
Η εταιρεία -αντ' αυτού- σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του lifestyle, όπως και στον τομέα της σεξουαλικής υγείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline