Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:11:45

Πρεμιέρα της σειράς «The Crown»: Οι 5 κορυφαίες στιγμές από τη ζωή της βασιλικής οικογένειας

Ο πολυαναμενόμενος 4ος κύκλος της σειράς «The Crown» του Netflix έκανε πρεμιέρα χθες, με την βασιλική οικογένεια να αντιμετωπίζει μια μεταβατική περίοδο που μαστίζεται από την πολιτική διαίρεση και την εμφάνιση ενός σύγχρονου ινδάλματος.

Ο 4ος κύκλος δείχνει την μετάβαση από την δεκαετία του 1970 στην δεκαετία του 1980, με τους Ολίβια Κόλμαν, Τομπάιας Μένζις και Έλενα Μπόνχαμ Κάρτερ να πρωταγωνιστούν δίπλα στους νεοεισερχόμενους Έμμα Κόριν, Τζίλιαν Άντερσον και Άνγκους Ίμρι.
Ο πολυαναμενόμενος 4ος κύκλος της σειράς «Τhe Crown» του Netflix, στον οποίο κάνει την εμφάνισή της και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, μέσα από την ταλαντούχα ηθοποιό, Έμμα Κόριν, έφτασε.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν και είναι το πιο ενδιαφέρον μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η ασυμβίβαστη πριγκίπισσα με το απαράμιλλο της στυλ και την πολυτάραχη ζωή της, συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρουν του Τύπου, ακόμα και σήμερα, 23 χρόνια μετά τον θάνατο της.

Η σκοτεινή πλευρά του Μπάκιγχαμ στο τρέιλερ του The Crown - «Τα ευαίσθητα χρόνια του γάμου της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο» .
Σε κάθε περίπτωση, ήταν πάντα αυτή που έκλεβε την παράσταση, από οποιοδήποτε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Είχε star quality, μια γοητεία που μαγνήτιζε τους πάντες. Η ζωή της ήταν αρχικά σαν ένα παραμύθι, μετά εξελίχθηκε σε σαπουνόπερα και αργότερα σε ταινία του Χόλιγουντ.
Ακόμα και όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά ντροπαλά στη δημόσια σκηνή σε ηλικία 19 ετών, όλοι κατάλαβαν ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε ένα είδος χαρίσματος που δεν μπορεί να διδαχθεί, ούτε να κατασκευαστεί.

Δεν ήταν περίεργο που θα συνέχιζε να είναι η πιο φωνογραφημένη γυναίκα στον κόσμο. Ήταν περίπλοκη, με ελαττώματα, ανθρώπινη. Είτε διαβάζοντας φήμες για την ακατάστατη ερωτική ζωή της, είτε εξετάζοντας τις φωτογραφίες της τελευταίας υπέροχης εμφάνισής της, καθήλωνε με κάθε τρόπο το κοινό.

-Κι ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ αγωνίζεται να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη σε μια περίοδο μεγάλης έντασης, αυτές είναι οι 5 κορυφαίες στιγμές που πρέπει να προσέξετε.

Ο παραμυθένιος γάμος του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα

Είναι ο πιο διάσημος γάμος σε όλο τον κόσμο και μέσα από αυτόν αναδείχθηκε μία από τις πιο αγαπημένες μορφές του βρετανικού έθνους – η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το ειδύλλιο του πρίγκιπα Καρόλου με την λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, δεδομένης της προηγούμενης σχέσης του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Εκείνη την εποχή, ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν 30 ετών και η βασιλική οικογένεια ανησυχούσε ήδη αρκετά για το εάν θα παντρευόταν και θα συνέχιζε την διαδοχή στον θρόνο. Μάλιστα, όπως παρατηρεί κανείς στον νέο κύκλο της σειράς «he Crown», ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι αυτός που πιέζει τον γιο του να αποφασίσει εάν θα κάνει πρόταση γάμου στην Νταϊάνα ή θα τερματίσει την σχέση τους. Όπως είναι γνωστό, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα ανακοίνωσαν τελικά τον αρραβώνα τους τον Φεβρουάριο του 1981, μετά από λιγότερο από έναν χρόνο σχέσης.

Ο γάμος του Καρόλου και της Νταϊάνας ήταν μια περίσταση που μπήκε στην βρετανική ιστορία, με εκατομμύρια να παρακολουθούν την γαμήλια τελετή σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες να στήνονται στην διαδρομή από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προς τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η τελετή.

Ο αρραβώνας του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Το ίδιο το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα αποδείχθηκε ένα απίστευτο θέαμα όταν αναδύθηκε από την χρυσή άμαξα με το απίστευτο λευκό νυφικό που σχεδίασε ο Ντέιβιντ Εμανουέλ, με μια ουρά 7,5 μέτρων.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα ταξίδεψαν στον κόσμο για να γνωρίσουν χιλιάδες θαυμαστές, με την πριγκίπισσα να τραβάει την προσοχή για το ανθρωπιστικό της έργο, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για ζητήματα όπως το Aids και τις καταστροφικές συνέπειες των ναρκών ξηράς. Το ζευγάρι ταξίδεψε επίσης στην Αυστραλία για μια θριαμβευτική βασιλική περιοδεία το 1983 και είχε μαζί του τον πρώτο του γιο, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ που ήταν μόλις ενός έτους.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, λίγο πριν τον γάμο της

Ωστόσο, ο γάμος δεν ήταν χωρίς εντάσεις, καθώς η Καμίλα συνέχισε να είναι μια επαναλαμβανόμενη παρουσία στην ζωή του πρίγκιπα Καρόλου ακόμη και μετά τον γάμο του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Στην βιογραφία «Diana: Her Story In Her Own Words», λέγεται πως ο πρίγκιπας Κάρολος φορούσε μανικετόκουμπα που του είχε κάνει δώρο η Καμίλα ως γαμήλιο δώρο, κατά την διάρκεια του μήνα του μέλιτος.

Το 1984, το ζευγάρι καλωσόρισε τον δεύτερο γιο τους, πρίγκιπα Χάρι, αλλά μόλις δύο χρόνια αργότερα, σύμφωνα με την σειρά The Crown, ο Κάρολος αναζωπύρωσε την σχέση του με την Καμίλα ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Πρίγκιπας Κάρολος και πριγκίπισσα Νταϊάνα περιόδευσαν στην Αυστραλία

Μετά την δημοσίευση της συγκλονιστικής βιογραφίας της Νταϊάνας, που γράφτηκε από τον δημοσιογράφο Άντριου Μόρτον, ο γάμος της με τον πρίγκιπα Κάρολο κατέρρευσε και το ζευγάρι χώρισε το 1992. Το 1997, η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, πυροδοτώντας πένθος σε εθνικό επίπεδο. Τελικά, ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα το 2005.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline