Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  11:11:58

Έρχεται ένας γλυκός χειμώνας: Γνωστοί σεφ ανοίγουν νέα «υβριδικά» ζαχαροπλαστεία

Θα φάμε πολλά και ωραία γλυκά τη φετινή σεζόν, όπως φαίνεται. Καθώς τα φρέσκα γαστρονομικά πρότζεκτ αρχίζουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται, παρατηρούμε με ενδιαφέρον ότι πολλά από αυτά αφορούν τη ζαχαροπλαστική. Οι επαγγελματίες του χώρου έχουν σχεδιάσει έναν γλυκό χειμώνα για το κοινό της Αθήνας και εμείς ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε όσα ετοιμάζουν.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα νέα concept μαγαζιών, όπως boutique ζαχαροπλαστεία απ' όπου θα προμηθευόμαστε και φυτά, haute pâtisserie που θα δραστηριοποιούνται κυρίως online και θα κάνουν διανομή στα σπίτια αλλά και καταστήματα που εστιάζουν σε ένα μόνο γλυκό και τις παραλλαγές του. Πίσω τους βρίσκονται μάλιστα καταξιωμένοι ζαχαροπλάστες, ενδιαφέρουσες συμπράξεις και πολυσυζητημένα εστιατόρια.

Την αρχή έκανε πριν λίγες μόνο μέρες το μικρό και χαριτωμένο InLoveAgain (Κλειτίου 3, Σύνταγμα) ανοίγοντας απέναντι από το Baba Au Rum. Σταθερά στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, το πολυβραβευμένο κοκτέιλ μπαρ έχει πλέον, σε δυο βήματα απόσταση, το «αδελφικό» του πρότζεκτ- ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο το οποίο θα πουλάει και φυτά. Ο δημιουργός του πρώτου, Θάνος Προυναρούς, συνεργάστηκε με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και μαζί εμπνεύστηκαν ένα pastry shop στο οποίο οι τάρτες, τα προφιτερόλ και τα cheesecake έχουν γευστικές αναφορές σε αγαπημένα κοκτέιλ: από σιροπιαστούς μπαμπάδες με πλούσια κρέμα μέχρι τάρτες Mai Tai που συνδυάζουν μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα με πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Specialty καφές, coffee cocktails, αλμυρά σνακ και φυτά για το σπίτι συμπληρώνουν το μενού του νέου, κομψού χώρου στην Κλειτίου.

Δύο ζαχαροπλάστες με γαλόνια, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας (Overoll Croissanterie), συνεργάστηκαν για αρκετά χρόνια υπογράφοντας τις γλυκές δημιουργίες στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Φέτος αποφάσισαν να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα πολύπλευρο πρότζεκτ, μέρος του οποίου θα είναι και ένα ξεχωριστό διαδικτυακό ζαχαροπλαστείο που περιμένουμε να λειτουργήσει στις αρχές του επόμενου μήνα.
Την ίδια περίπου περίοδο αναμένουμε να δοκιμάσουμε και όσα ετοιμάζει ο ζαχαροπλάστης και συνεργάτης του Funky Gourmet, Αντώνης Σελέκος. Ο ίδιος βάζει αυτή την εποχή τις τελευταίες πινελιές στον νέο του χώρο, σε κεντρική γειτονιά της Αθήνας, όπου, όπως όλα δείχνουν, θα εστιάζει σε ένα πολύ αγαπημένο του και ιδιαίτερο τεχνικά γλυκό.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε πρόσφατα τα νέα για τον ερχομό του ολοκαίνουργιου Sweet Nolan. Μετά το Proveleggios και το PS Luncheon, ενός «ψηφιακού» εστιατορίου που λειτουργούσε μόνο μέσω πλατφόρμας παραγγελιών και το οποίο έκανε αίσθηση κατά τη διάρκεια του lockdown, ο δημοφιλής σεφ και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να ασχοληθούν περισσότερο με το γλυκό και, αν κρίνουμε από το βελούδινο Burnt Cheesecake το οποίο ήταν και ένα από τα hits τους, έχουμε να περιμένουμε πολλά από το επόμενο τους βήμα. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το Sweet Nolan (οι δημιουργοί του θέλουν να διατηρήσουν το στοιχείο της έκπληξης) ξέρουμε πως θα έχει τη βάση του στον χώρο ακριβώς δίπλα από το Nolan στην οδό Απόλλωνος, εκεί όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το ινδικό εστιατόριο The Indian Kitchen. Οι πληροφορίες μας λένε πως στις αρχές Νοεμβρίου θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρώτη γεύση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline