Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:54:21

Ρωσία: Η Βόρεια Κορέα έτοιμη να στείλει εθελοντές να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας

Η Βόρεια Κορέα «προσφέρει» στη Ρωσία έως και 100.000 εθελοντές μαχητές ώστε να καμφθεί η ουκρανική αντίσταση. «Υπάρχουν αναφορές για 100.000 Βορειοκορεάτες εθελοντές οι οποίοι προετοιμάζονται ώστε να λάβουν μέρος στη σύγκρουση στην ανατολική Ευρώπη», αναφέρθηκε σε εκπομπή του ρωσικού καναλιού Channel One και αναμεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα New York Post.

Αιτία της συγκεκριμένης αναφοράς είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία εμφανίζονται εξασθενημένες μετά τα πρώτα στάδια της εισβολής όταν επιχειρήθηκε να καταληφθούν σημαντικά τμήματα της ουκρανικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Κιέβου.

Το βάρος των απωλειών

Ορισμένες εκτιμήσεις αναλυτών θέλουν τους νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς να κυμαίνονται από 15.000 έως 25.000, από την έναρξη της εισβολής. Με δεδομένο ότι ήδη ο πόλεμος βρίσκεται στον πέμπτο μήνα του η ρωσική πλευρά φαίνεται να έχει απώλειες 100 στρατιωτικών ανά ημέρα.
Διαβάστε ακόμα: Η Δύση ανησυχεί για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας
Στην εκπομπή του Ιγκόρ Κοροτσένκο, στο ρωσικό δίκτυο Channel One, έγινε αναφορά και σε ρωσική «πρόσκληση» για «κτίστες» από την Βόρεια Κορέα οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των κατεχόμενων από τη Ρωσία περιοχών του Ντονμπάς.

Οι δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή

Ο Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε σε συνέντευξή του τον Ιούλιο, «Κορεάτες οικοδόμοι που είναι άριστα καταρτισμένοι, εργατικοί και έτοιμοι να εργαστούν στις πιο δύσκολες συνθήκες, θα συμμετάσχουν πολύ σοβαρά» στην κατασκευή της κατεστραμμένης υποδομής στο Ντονμπάς.
Σύμφωνα με την New York Post η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία έχουν βιώσει μια στενότερη συνεργασία μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία, με τη Βόρεια Κορέα να είναι μία από τις μοναδικές χώρες στον κόσμο που αναγνώρισε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητες.

Ο Ματσεγκόρα υποστήριξε στη συνέντευξη ότι η Βόρεια Κορέα δεν λαμβάνει τίποτα ως αντάλλαγμα για τη συνεργασία της με τη Ρωσία και είπε ότι απλώς ενήργησε σύμφωνα με τη «συνείδησή» της.

«Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις πολύ λίγες χώρες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν μια εντελώς ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Κανείς – ούτε η Ρωσία με την Κίνα, πόσο μάλλον οι Ηνωμένες Πολιτείες – δεν μπορεί να αναγκάσει τους Βορειοκορεάτες να κάνουν κάτι ή να μην κάνουν κάτι», πρόσθεσε ο πρεσβευτής, υποσχόμενος να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις εναντίον της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline