Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:16:07

Πόσα χρήματα βγάζει η Μαράια Κάρεϊ κάθε Χριστούγεννα από το «All I Want for Christmas is You»; Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Εγινε πλέον εμβληματικό τραγούδι σε παγκόσμια κλίμακα, σήμα κατατεθέν που λένε.Μόλις πλησιάσει η εορταστική περίοδος, το τραγούδι «All I Want For Christmas Is You» ακούγεται – σ' επανάληψη – παντού.

Και τη φετινή χρονιά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Το κομμάτι «σκαρφάλωσε» στη λίστα του Billboard. Οι ακροάσεις στο Spotify, παράλληλα, είναι περισσότερες από 1,3 δισεκατομμύρια.

Η δημοφιλία του τραγουδιού πρέπει να προκαλεί μόνο χαρά στην Κάρεϊ, που βλέπει τον τραπεζικό της λογαριασμό να αυξάνεται σημαντικά από τον Νοέμβριο, όταν και επανέρχεται ο κλασικός, πλέον, ήχος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του «Economist», το «All I Want for Christmas Is You» κερδίζει, περίπου, 2,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο, αν και η «New York Post» ανέφερε ότι το ποσό μπορεί να φτάσει και τα 3 εκατ. δολάρια!
Η Μαράια Κάρεϊ λαμβάνει επίσης χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο από τις υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify και το χριστουγεννιάτικο τραγούδι βρίσκεται στην κορυφή των playlists ήδη από τον Νοέμβριο.
Οι υπολογισμοί του Billboard
Το Billboard έκανε, επίσης, κάποιους υπολογισμούς με τα κέρδη του τραγουδιού την περασμένη χρονιά, αλλά και το πόσα εξ αυτών πήγαν στην τραγουδίστρια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εκτιμήσεις τα κέρδη από τις ακροάσεις ήταν 1,36 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά μοιράζονται μεταξύ της Κάρεϊ και της δισκογραφικής εταιρείας Sony Music. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν κι άλλες 378.000 από επιμέρους κέρδη.
Τα στοιχεία αυτά, όμως, αφορούν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Billboard υπολόγισε ότι τα παγκόσμια έσοδα από το τραγούδι ανήλθαν σε 4,5 εκατομμύρια δολάρια από την κύρια ηχογράφηση κι άλλα 1,66 εκατομμύρια δολάρια από την έκδοση.
Η καλλιτέχνης, όπως όλα δείχνουν, κέρδισε περισσότερα από 2.380.000 το 2021 – σε δύο μήνες. Το σύνολο της περιουσίας της Μαράια Κάρεϊ εκτιμάται στα 340 εκατομμύρια δολάρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline