Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  22:21:06

Βασιλιάς Κάρολος: Πώς θα ευχαριστήσει τους ηγέτες πριν την στέψη του

Μια εκθαμβωτική δεξίωση σχεδιάζει να παραθέσει ο βασιλιάς Κάρολος για τους καλεσμένους του. Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα διοργανώνουν μια εκθαμβωτική δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή 5 Μαΐου, το βράδυ πριν από τη στέψη, για να υποδεχθούν τους καλεσμένους τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από εκείνους που έχουν αποκλειστεί από την στέψη λόγω του περιορισμένου χώρου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.


Σύμφωνα με στοιχεία της Daily Mail, το πρώτο καταγεγραμμένο επίσημο γεύμα στέψης χρονολογείται από το 1194, ενώ αυτό του βασιλιά Γεωργίου Δ' το 1821 ήταν τόσο πλούσιο που κατασκευάστηκαν 23 προσωρινές κουζίνες δίπλα στο Westminster Hall για να παραχθούν μόνο 160 κατσαρόλες σούπας, μαζί με 3.271 κρύα πιάτα.

Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι

Περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι αναμένεται να παραστούν στην ειδική δεξίωση στις 5 Μαΐου, μαζί με τα πιο υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η εκδήλωση δεν θα είναι ένα παραδοσιακό δείπνο, αλλά θα έχει ως πρότυπο τη δεξίωση που διοργάνωσαν επίσης ο Κάρολος και η Καμίλα για αξιωματούχους και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας λίγο πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα λέγεται ότι ανυπομονούν να υποδεχθούν τους βασιλείς πολλών ευρωπαϊκών μοναρχιών – ανάμεσά τους τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τη βασίλισσα Λετίθια – καθώς και την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη, στους καλεσμένους περιλαμβάνονται ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ των Κάτω Χωρών και η σύζυγός του, βασίλισσα Μαξίμα, οι οποίοι θα παραστούν στη στέψη. Ακόμη, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή θα βρεθούν μαζί τους η πρώην βασίλισσα, η πριγκίπισσα Beatrix, η οποία γνωρίζει καλά τον Κάρολο, και η εγγονή της, η μελλοντική βασίλισσα, η 19χρονη Catharina-Amalia, η πριγκίπισσα της Οράγγης.

Εντατικές οι προετοιμασίες για τη στέψη

Πηγές ανέφεραν επίσης, πως το σχέδιο είναι να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα χορού του παλατιού του Μπάκιγχαμ, η οποία επί τους παρόντος είναι κλειστή για όλους εκτός από τον στενό κύκλο, καθώς έχει διαμορφωθεί ως αντίγραφο του Αβαείου του Γουεστμίνστερ, για ιδιωτικές πρόβες για τη στέψη.
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε λεπτομέρεια σε αυτό το στάδιο, αλλά γίνεται κατανοητό πως η εκδήλωση δεν θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ, καθώς ο βασιλιάς και η βασίλισσα, όπως και άλλα μέλη της οικογένειας, έχουν ένα φορτωμένο πρόγραμμα την επόμενη μέρα.
Επίσης, δεν θα υπάρξει βασιλική δεξίωση την ημέρα της στέψης για τους καλεσμένους, παρά ένα γεύμα για την οικογένεια και του ανώτερο προσωπικό και πάλι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, πριν από την εμφάνισή τους στο διάσημο μπαλκόνι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline