Σάββατο 27 Απριλίου 2024  19:41:03

Μπιλ Γκέιτς: Σάλος με τις ερωτήσεις σε υποψήφιες γραμματείς του – «Έχετε γυμνές εικόνες σας στο κινητό;»

«Τι πορνό βλέπεις»; – Είναι το ερωτικό παρελθόν «κριτήριο» για πρόσληψη στο ιδιωτικό του γραφείο του Μπιλ Γκέιτς;

Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, οι οποίες αφορούν τις ανήθικες ερωτήσεις που δέχονταν γυναίκες, υποψήφιες γραμματείς για το προσωπικό γραφείο του μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, πολλές εξ αυτών των ερωτήσεων είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο

Η Concentri Advisors, μια εταιρεία παροχής συμβουλών ασφαλείας που είχε αναλάβει να παίρνει συνεντεύξεις από υποψηφίους για θέσεις εργασίας για την Gates Ventures, φέρεται να ρώτησε πολλές γυναίκες για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διενέργεια ελέγχων ιστορικού.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η WSJ οι εν λόγω ερωτήσεις τέθηκαν μόνο σε γυναίκες που έκαναν αίτηση για θέσεις εργασίας στο ιδιωτικό γραφείο του Γκέιτς.
Οι υποψήφιοι δήλωσαν στην WSJ ότι η εταιρεία τούς έκανε ερωτήσεις σχετικά με το αν είχαν προηγούμενες εξωσυζυγικές σχέσεις, αν είχαν γυμνές εικόνες του εαυτού τους στα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς και το είδος του πορνό που προτιμούν!

Ορισμένες γυναίκες θυμήθηκαν ότι ρωτήθηκαν αν είχαν στο παρελθόν «χορέψει για δολάρια», ενώ μία ανέφερε ότι ρωτήθηκε αν είχε ποτέ σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Τι απαντά η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς

Μια εκπρόσωπος της Gates Ventures δήλωσε στη WSJ ότι δεν έχει ακούσει για την Concentric Advisors να κάνει τέτοιες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των ελέγχων ιστορικού, αλλά δήλωσε ότι η «γραμμή των ερωτήσεων θα ήταν απαράδεκτη και θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας της Gates Ventures με τον ανάδοχο».

Οι υποψήφιοι που δήλωσαν ότι τους τέθηκαν αυτές οι ερωτήσεις είπαν στην WSJ ότι πίστευαν ότι οι υπεύθυνοι των συνεντεύξεων προσπαθούσαν να βρουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εκβιάσουν άτομα που θα συνεργάζονταν στενά με τον Γκέιτς.
Ο εκπρόσωπος της Concentric δήλωσε ότι οι έλεγχοι ασφαλείας που διενεργεί η εταιρεία αξιολογούν «την ειλικρίνεια και την ευπάθεια ενός υποψηφίου σε εκβιασμούς, η οποία συχνά ξεκινά με εθελοντικές δηλώσεις του υποψηφίου με επακόλουθες ερωτήσεις από τους συνεντευξιάζοντες της εταιρείας».

Ωστόσο, οι υποψήφιοι που μίλησαν με την WSJ δήλωσαν ότι δεν έδωσαν εθελοντικά τις ευαίσθητες πληροφορίες για τις οποίες ρωτήθηκαν και ότι έπρεπε να περάσουν την αξιολόγηση της εταιρείας για να πάρουν τη δουλειά. Ένα έντυπο συγκατάθεσης που είδε το πρακτορείο ανέφερε ότι η αξιολόγηση συμπεριφοράς, η οποία χρησιμοποιείται για την «αξιολόγηση της καταλληλότητας για απασχόληση» αγγίζει το ιστορικό ναρκωτικών, αλκοόλ, ιατρικό και ψυχιατρικό ιστορικό.

Οι υποψήφιοι που υπέγραψαν τη συμφωνία έδωσαν την άδειά τους να αποκαλυφθούν τα αποτελέσματα στο προσωπικό γραφείο του Γκέιτς, συμπεριλαμβανομένων «εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline