Σάββατο 27 Απριλίου 2024  16:17:43

Ο Λευκός Οίκος δεν θα απονείμει χάρη στον Χάντερ Μπάιντεν

Προ ημερών, ο γιος του προέδρου συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για κατηγορίες που αφορούν τα έτη 2014-19 και περιλαμβάνουν φορολογικά αδικήματα, χρήση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή.


Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το ενδεχόμενο χορήγησης αμνηστίας για τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του προέδρου, μετά την απολογία του με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που κατέρρευσε στο δικαστήριο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καριν Ζαν-Πιέρ όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης αν υπάρχει «οποιαδήποτε πιθανότητα» να δώσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να δώσει χάρη στον μικρότερο γιο του, αμέσως απάντησε: «Οχι».

Προ ημερών, ο γιος του προέδρου συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για κατηγορίες που αφορούν τα έτη 2014-19 και περιλαμβάνουν φορολογικά αδικήματα, χρήση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή, σύμφωνα με το CNN. Η συμφωνία όμως δεν τον προστατεύει από ενδεχόμενες μελλοντικές ποινικές διώξεις.

Ο γιος του προέδρου Μπάιντεν συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα
Ο Μπάιντεν ο νεότερος δεν κατέβαλε φόρους για εισόδημα ύψους άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων για τα έτη 2017-18, μολονότι όφειλε περισσότερα από 100.000 δολάρια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Κατηγορήθηκε επίσης, σε μια άλλη υπόθεση, για παράνομη οπλοκατοχή αν και ήταν εθισμένος και έκανε χρήση ελεγχόμενων ουσιών, που είναι κακούργημα υπό αυτές τις συνθήκες. Με βάση την αρχική συμφωνία του με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς του Ντέλαγουερ, ο Χάντερ Μπάιντεν θα έκανε προδικαστικό διακανονισμό για αυτήν την κατηγορία, ώστε να μην του ασκηθεί δίωξη και να αποφύγει την καταδίκη ή τη φυλάκισή του. Οι δικηγόροι του είπαν σήμερα στο δικαστήριο ότι η συμφωνία αυτή είναι «άκυρη».

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούσαν επί χρόνια τον Χάντερ Μπάιντεν ότι εκμεταλλευόταν την πολιτική επιρροή του πατέρα του για προσωπικό όφελός του στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Ουκρανία και την Κίνα. Ωστόσο, η έρευνα του εισαγγελέα του Ντέλαγουερ Ντέιβιντ Γουέις, ο οποίος διορίστηκε στη θέση αυτήν από τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν βρήκε αποδείξεις που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline