Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:18:50

Θρίαμβος Τσιτσιπά στο «Los Campos» – Επέστρεψε στο Νο 4 του κόσμου

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος του Έλληνα πρωταθλητή μέσα στο 2023 και ο 10ος στην καριέρα του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε ιδανικά την επιστροφή του στα κορτ, καθώς κατέκτησε το 250άρι τουρνουά «Los Cabos Open», που διεξήχθη στο Μεξικό, επικρατώντας του Αυστραλού, Αλεξ Ντε Μινόρ με 6-3, 6-4.

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος του Έλληνα πρωταθλητή μέσα στο 2023 και ο 10ος στην καριέρα του, ενώ με αυτήν την επιτυχία από αύριο (7/8) θα βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Μινόρ (Νο 19 στον κόσμο) και μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να κατακτήσει το τρόπαιο. Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες έκαναν από ένα break σχετικά νωρίς, με τον Τσιτσιπά να προηγείται 3-2 και 4-3. Στο όγδοο game ο Τσιτσιπάς «έσπασε» ξανά το σερβίς του Αυστραλού και αφού προηγήθηκε 5-3, έφθασε στην κατάκτηση του σετ, μετά από 39 λεπτά.
Το δεύτερο σετ ήταν λίγο πιο... ανταγωνιστικό, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε break στο πρώτο και στο ένατο game, ενώ ο Ντε Μινόρ «απάντησε» στο έκτο game «σπάζοντας» το σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος έφθασε με σχετική άνεση στην επικράτηση, μετά από 48 λεπτά.

«Δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να κατακτήσω έναν τίτλο για να γίνω Μεξικανός. Αν το ήξερα, θα το προσπαθούσα ακόμη πιο... σκληρά. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου. Είναι υποτιμημένος. Είχα το προνόμιο να μοιραστώ μαζί του στιγμές σε αυτόν τον τελικό. Κάναμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε ως εδώ, θέλω να τον συγχαρώ λοιπόν γι' αυτό. Θέλω να τον συγχαρώ όχι μόνο για το τένις που παίζει, αλλά και για το ήθος του. Θέλω να είμαι σαν εσένα, μια ημέρα. Φυσικά, η ομάδα σου που σε στήριζε είναι άξια συγχαρητηρίων. Όπως κι η ομάδα μου, που ήταν μαζί σε αυτό το ταξίδι. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά και κάποιες καλές στιγμές. Δεν θέλω φυσικά να εξαιρέσω τον πατέρα μου, που είναι μέρος αυτής της ομάδας. Δεν ήταν εδώ σήμερα, αλλά είμαστε μαζί, συνεπιβάτες σε αυτή την προσπάθεια» σημείωσε ο 25χρονος λίγο μετά το τέλος του αγώνα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline