Σάββατο 27 Απριλίου 2024  11:39:30

Κασσελάκης: «Ο sunny boy από τις ΗΠΑ» – Πώς τον είδε ο γερμανικός Τύπος

Στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στον πολιτικό newcomer, Στέφανο Κασσελάκη στρέφει το ενδιαφέρον του ο γερμανικός Τύπος.

Οπρώτος γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου «ανέδειξε ως φαβορί τον πολιτικό newcomer Στέφανο Κασσελάκη», αναφέρει η εφημερίδα του Βερολίνου Tageszeitung σε σημερινό της άρθρο με τίτλο

«Ο sunny boy από τις ΗΠΑ»

«Ο Κασσελάκης», σύμφωνα με την taz, «δίνει ιδιαίτερη σημασία στην άμεση ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές ευρωπαϊκές χώρες σε όλα τα θέματα ισότητας και προστασίας των γυναικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των αναπήρων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων». Η Ελλάδα πρέπει να γίνει «πρότυπο ένταξης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη», είπε ο υποψήφιος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει η DW.

Σε δηλώσεις του στην taz ανέφερε πως ύψιστη προτεραιότητά του είναι ότι η χώρα «πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη κάθαρση από κάτω προς τα πάνω. Παντού. Χρειάζεται γερό στομάχι για αυτό και πρέπει να χαλάσεις το παιχνίδι για πολλούς ανθρώπους. Είμαι έτοιμος να το πράξω.»

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με την taz, θα ήταν «η απομάκρυνση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».Στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει βέβαια να αναμετρηθεί πρώτα με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία «του επιτέθηκε χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά», σχολιάζει η εφημερίδα του Βερολίνου. «Την ερχόμενη Κυριακή θα κριθεί αν οι μάχες που έχουμε μπροστά μας θα δοθούν πολιτικά ή όχι», δήλωσε η πρώην υπουργός Εργασίας – «Μια σαφής νύξη κατά του πολιτικά άπειρου επιχειρηματία Κασσελάκη», συμπληρώνει η taz.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline