Κυριακή 28 Απριλίου 2024  00:22:20

Όταν ο βασιλιάς της Ισπανίας έκλαψε για την διάδοχο του

Ο βασιλιάς Φελίπε συγκινήθηκε καθώς η διάδοχός του, η πριγκίπισσα Λεονόρ, έδωσε επίσημο όρκο. Ο βασιλιάς της Ισπανίας εμφανίστηκε συγκινημένος σε μια ιστορική στιγμή για τη βασιλική του οικογένεια.


Καθώς παρακολουθούσε τη μεγαλύτερη κόρη του και διάδοχο του, την πριγκίπισσα Λεονόρ, να ορκίζεται πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα, ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ' έλαμπε από υπερηφάνεια προτού να προσπαθήσει να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Τελικά υπέγραψε τη δήλωση, προσπαθώντας και πάλι να συγκρατήσει τα συναισθήματά του
Ο βασιλιάς παρακολούθησε την πριγκίπισσα της Αστούριας να δίνει τον επίσημο όρκο της ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου. Μαζί με τη σύζυγο του, τη βασίλισσα Λετίσια, έδειχναν ιδιαιτέρως χαρούμενοι καθώς η πρωτότοκη κόρη τους έδινε τον όρκο της.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ με τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε
Η μεγαλειώδης διαδικασία

Μετά τον όρκο, οι βουλευτές της Ισπανίας χειροκρότησαν πολύ έντονα την πριγκίπισσα και ο βασιλιάς Φελίπε έδειχνε συνεπαρμένος από την εν λόγω εμπειρία. Συχνά μάλιστα έβαζε το χέρι του στην καρδιά του και μετά το χειροκρότημα άπλωσε το χέρι του στην κόρη του και την αγκάλιασε.
Αμέσως μετά, η βασιλική οικογένεια μετέβη σε μια μικρότερη αίθουσα για να υπογράψει το Βιβλίο της Τιμής. Ο βασιλιάς Φελίπε πέρασε αρκετά λεπτά συντάσσοντας ένα μήνυμα, κάνοντας παύσεις πάνω από μία φορά καθώς έδειχνε να βρίσκεται στα πρόθυρα των δακρύων. Τελικά υπέγραψε τη δήλωση, προσπαθώντας και πάλι να συγκρατήσει τα συναισθήματά του.

Αργότερα, βοήθησε τη Λεονόρ να προσαρμόσει τα παράσημα του Κογκρέσου και της Γερουσίας που της δόθηκαν για την εκδήλωση.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα της Ισπανίας στις 31 Οκτωβρίου 2023, στα 18α γενέθλιά της. Από τώρα και στο εξής μπορεί να βασιλεύει χωρίς αντιβασιλεία και μπορεί να ενεργεί ως αντιβασιλέας για τον πατέρα της, αν παραστεί ανάγκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline