Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:20:00

The Crown: Η 6η σεζόν της σειράς φέρνει πίσω στη μόδα τα κοσμήματα της δεκαετίας του 1980

Στην αφίσα που προωθεί τη νέα σεζόν του The Crown στο Netflix, η ηθοποιός Elizabeth Debicki ποζάρει ως πριγκίπισσα Diana με το χαρακτηριστικό ξανθό pixie cut που είχε στις αρχές τις δεκαετίας του 1990.

Αλλά δεν είναι ούτε το κούρεμα ούτε τα μάτια της Diana το επίκεντρο της εικόνας: είναι τα χρυσά σκουλαρίκια της. Η Diana ήταν διάσημη λάτρης των τολμηρών κοσμημάτων της δεκαετίας του '80 και τα φορούσε μέχρι τη δεκαετία του '90. Ωστόσο, μερικές δεκαετίες μετά, τα σκουλαρίκια της δεκαετίας του '80 αναβιώνουν και αποτελούν μία από τις πιο εύκολες τάσεις για να αξιοποιήσουμε την φετινή εορταστική σεζόν που πλησιάζει.

Λίγες εποχές ενσαρκώνουν το υπερβολικό πνεύμα της εορταστικής περιόδου καλύτερα από τη δεκαετία του '80, και φέτος, όλα τα στοιχεία του στυλ της εποχής επιστρέφουν δυναμικά. Ενώ τα φορέματα είναι με παγιέτες, κοντά και σε ζωηρές αποχρώσεις, οι σχεδιαστές κοσμημάτων προσθέτουν φέτος την τελευταία πινελιά σε κάθε party outfit, με μεγάλα, χρυσά σκουλαρίκια.

Η Bottega Veneta λάνσαρε τα Drop σκουλαρίκια της στην πασαρέλα του Φθινόπωρου/Χειμώνα 2022 και έκτοτε το cult στυλ φορέθηκε από πολλές A-listers, συμπεριλαμβανομένων των Rosie Huntington-Whiteley, Kendall Jenner και Hailey Bieber. Το στυλ έχει αποδειχθεί τόσο επιδραστικό, που ένα χρόνο μετά υπάρχουν πολλές αντιγραφές του στις προσιτές αλυσίδες καταστημάτων.

Ο Valentino, η Chanel και ο Saint Laurent έχουν παρουσιάσει έκτοτε τις δικές τους φρέσκες εκδοχές στην τάση της δεκαετίας του '80 για τολμηρά, σχέδια – από τετραγωνισμένους κρίκους με bubble υφές έως τεράστια γλυπτικά στυλ. Αν θέλετε να φορέσετε όμως ένα αυθεντικό στυλ των '90s υπάρχουν και vintage επιλογές.

Το καλύτερο με αυτήν την τάση είναι ότι είναι ένας εύκολος τρόπος να ντυθείτε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια– απλά προσθέστε ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια σε ένα ωραίο σύνολο με τοπ και τζιν και είστε έτοιμες. Και αν έχετε παλιότερα κομμάτια που σκονίζονται στη κοσμηματοθήκη σας, τώρα είναι η ώρα να τα επαναφέρετε και να βγάλετε την Grace Jones από μέσα σας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline