Σάββατο 27 Απριλίου 2024  10:23:24

Δεν υπάρχει χώρος για τον πρίγκιπα Χάρι στο παλάτι – Εξοργισμένος ο Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να είναι πρόθυμος να επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα, με τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ να απορρίπτει το ενδεχόμενο.


Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για τον πρίγκιπα Χάρι στο παλάτι. Εστιάζει την προσοχή του στον πατέρα του βασιλιά Κάρολο, στην οικογένειά του και σε ό,τι είναι καλύτερο για τη μοναρχία.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε σε φιλικά του πρόσωπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στον πρίγκιπα Χάρι να επιστρέψει ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας.
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι τόσο θυμωμένος από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του αδερφού του πρίγκιπα Χάρι στη μοναρχία που θα μπλοκάρει οποιαδήποτε από τις προσφορές του να επιστρέψει.

Πηγές κοντά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ αναφέρουν ότι μετά τη διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά Καρόλου θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα αν χρειαστεί. Είναι επίσης κατανοητό πως δεν μπορούν να εμπιστευτούν τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.
Έχουν προκύψει αναφορές πως ο δούκας του Σάσεξ, ο οποίος παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα με τη Μέγκαν Μαρκλ το 2020, είναι πρόθυμος να επιστρέψει σε έναν προσωρινό βασιλικό ρόλο για να στηρίξει τον άρρωστο πατέρα του.

Πιστεύεται πως ο δούκας του Σάσεξ και ο βασιλιάς Κάρολος είχαν αρκετές «θερμές ανταλλαγές» πριν ο πρίγκιπας Χάρι πετάξει από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα για να περάσει 30 λεπτά με τον πατέρα του.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο βασιλιάς Κάρολος είχαν κατ' ιδίαν συναντήσεις στο κτήμα στο Sandringham όπου ο μονάρχης αναρρώνει μετά από την εβδομαδιαία θεραπεία του για τον καρκίνο στο Λονδίνο.

Μια κοντινή πηγή ανέφερε σύμφωνα με τη Mirror πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο διάδοχος του θρόνου να επιτρέψει στον αδερφό του να επιστρέψει.
«Οτιδήποτε έχει συζητηθεί μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του βασιλιά Καρόλου είναι ιδιωτικό. Αλλά είναι απολύτως και κατηγορηματικά σαφές ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα επέτρεπε στον Χάρι να επιστρέψει. Σκέφτηκε ότι ήταν κακή ιδέα εκείνη τη στιγμή και είναι ακόμα πιο ξεκάθαρος τώρα.

Αν κάποιος πρόκειται να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα, θα είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και αυτό δεν είναι καν στην ημερήσια διάταξη προς το παρόν. Η κύρια εστίασή του είναι η υγεία του πατέρα του, η οικογένειά του και το καλύτερο για τη μοναρχία. Υπάρχει μηδενική πιθανότητα ο Χάρι να επιστρέψει με οποιαδήποτε ιδιότητα».

Στην αυτοβιογραφία του «Spare», ο πρίγκιπας Χάρι έριξε βολές στην οικογένειά του, κατηγορώντας τον αδερφό του πως τον έσπρωξε σε μια από τις συναντήσεις τους. Στο στόχαστρο έβαλε και την Καμίλα, αλλά και την Κέιτ Μίντλετον, η οποία αυτή τη στιγμή αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Το βιβλίο του Omid Scobie, που φέρεται να είναι φερέφωνο για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, πυροδότησε διαμάχη για τον υποτιθέμενο ρατσισμό στη βασιλική οικογένεια. Αποκάλυψε μάλιστα πως ήταν ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον που φέρονται να συζήτησαν για το χρώμα του δέρματος του αγέννητου μωρού των Σάσεξ.
Ο βασιλιάς Κάρολος πιστεύει ότι η κατασκευή γεφυρών με τον Χάρι και τη Μέγκαν θα ωφελούσε τη μοναρχία, αλλά πιστεύει πως οποιοσδήποτε επίσημος ρόλος για τον δούκα του Σάσεξ θα ήταν ένα βήμα προς τα πίσω.

Ήταν το 2020 που ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εγκατέλειψαν τη βασιλική οικογένεια, αναζητώντας οικονομική ελευθερία, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να απορρίπτει τον προτεινόμενο υβριδικό τους ρόλο.

Πρότειναν να εκτελούν ορισμένα καθήκοντα για λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας, ενώ τους επιτρέπεται να επιδιώκουν εμπορικά συμφέροντα. Μια συμφωνία που επιτεύχθηκε τους επέτρεψε να αναζητήσουν μια νέα ζωή έξω από τη βασιλική οικογένεια, αλλά τους απαγόρευσε να να χρησιμοποιούν τους τίτλους τους ή να συναλλάσσονται με τους βασιλικούς δεσμούς τους για εμπορικό κέρδος.

Πρόθυμος να επιστρέψει ο πρίγκιπας Χάρι

«Ο πρίγκιπας Χάρι είναι έτοιμος και πρόθυμος να βοηθήσει και ειλικρινά πιστεύει ότι θα λειτουργούσε καλά και για τα δύο μέρη. Κατά την άποψή του δεν θα ήταν διαφορετικό από αυτό που είχε προταθεί το 2020, με ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Με την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου υπάρχει λόγος να εξεταστούν αυτές οι επιλογές», σημειώνει πηγή κοντά στον πρίγκιπα Χάρι.

Σε μια συνέντευξή του στον Καναδά, για να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για τα Invictus Games, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε θετικά για την ιδέα των οικογενειών που συγκεντρώνονται σε περιόδους στεναχώριας, μοιάζοντας να προσφέρει ένα κλαδί ελιάς στη βασιλική οικογένεια.

«Αγαπώ την οικογένειά μου. Το γεγονός ότι μπόρεσα να μπω σε ένα αεροπλάνο και να πάω να δω τον πατέρα μου και να περάσω χρόνο μαζί του – είμαι ευγνώμων για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι. Αναφέρθηκε πως μια οικογενειακή ασθένεια θα μπορούσε να έχει μια «επανενωτική επίδραση» και όταν ο πρίγκιπας Χάρι ερωτήθηκε για αυτό απάντησε πως «ναι, είμαι σίγουρος».

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε πως θα επισκεφθεί τον πατέρα του και πιθανώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του στο μέλλον. Περιέγραψε ως εκπληκτική τη ζωή του στην Αμερική και είπε ότι σκέφτηκε να γίνει πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αν έδινε όρκο πίστης, θα έπρεπε να αποκηρύξει τους τίτλους και την πίστη του στη Βρετανία και τον βασιλιά.

«Η αμερικανική υπηκοότητα είναι μια σκέψη... αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για μένα αυτή τη στιγμή. Έχω τη δική μου οικογένεια όπως όλοι. Η οικογένειά μου και η ζωή μου στην Καλιφόρνια είναι όπως είναι», υπογράμμισε ο πρίγκιπας Χάρι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline