Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:39:49

Κάρολος: Δεν θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο Κάρολος είχε στενή φιλία με τον Κωνσταντίνο, τον οποίο επέλεξε ως νονό για τον γιο του Ουίλιαμ, τον σημερινό πρίγκιπα της Ουαλίας.

Προσηλωμένος στην θεραπεία του για την καταπολέμηση του καρκίνου είναι ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του παλατιού, δεν θα παραστεί στην επιμνημόσυνη τελετή για φίλο και ξάδερφό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.
Για την βασιλική οικογένεια, η βασίλισσα Καμίλα, θα είναι εκείνη που θα ηγηθεί της παρουσίας, για την τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο ο κάστρο του Ουίνδσορ, στις 27 Φεβρουαρίου, προς τιμήν του πρώην και τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας.
Ο Κωνσταντίνος Β' ο οποίος πέθανε σε ηλικία 82 ετών τον περασμένο Ιανουάριο ήταν πρώτος ξάδελφος εξ αγχιστείας και φίλος του πρίγκιπα Φίλιππου, του εκλιπόντος Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο Κάρολος είχε στενή φιλία με τον Κωνσταντίνο, τον οποίο επέλεξε ως νονό για τον γιο του Ουίλιαμ, τον σημερινό πρίγκιπα της Ουαλίας.
Ο πρώην μονάρχης είναι επίσης νονός της κόρης του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας Μάικλ του Κεντ, λαίδης Γκαμπριέλα Κίνγκστον.

Ο Κάρολος, 75 ετών, ο οποίος διαγνώστηκε με μια άγνωστη μορφή καρκίνου πριν από λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, δεν εκτελεί δημόσια καθήκοντα όσο κάνει θεραπεία.
Η Καμίλα και άλλα μέλη της οικογένειας , σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα είναι μαζί με τη χήρα του εκλιπόντος βασιλιά, την τέως βασίλισσα Άννα-Μαρία, τον μεγαλύτερο γιο τους, τον πρίγκιπα διάδοχο Παύλο, άλλα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και ξένους βασιλείς για τη βρετανική επιμνημόσυνη δέηση στον κυρίως ναό του παρεκκλησιού του 15ου αιώνα στο Ουίνδσορ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου στην Αθήνα πέρυσι λόγω υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, και η αδελφή του, η πριγκίπισσα Άννα, τον εκπροσώπησε στην τελετή.
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είναι μία από τις αδελφές του Κωνσταντίνου, ενώ η παραιτηθείσα βασίλισσα Μαργκρέτε Β' της Δανίας ήταν κουνιάδα του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline