Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024  02:27:50

Οι τρεις σπουδαιότεροι ηθοποιοί όλων των εποχών για τον Φράνσις Φορντ Κόπολα

Όταν μιλάμε για τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών, οι απόψεις διίστανται.

Όμως η άποψη του ανθρώπου που έκανε όχι μόνο μία από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών, αλλά τρεις από αυτές, σίγουρα μετράει λίγο παραπάνω.
Ο ρόλος του μεγαλύτερου άνδρα της οικογένειας, που είχε κύρος και φήμη, θα μπορούσε να ενσαρκωθεί μόνο από τον «καλύτερο ηθοποιό του κόσμου»

Με το «Αποκάλυψη Τώρα» και τις δύο πρώτες ταινίες του Νονού (για την τρίτη δεν μιλάμε), ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δημιούργησε τρεις all timers.
Ως εκ τούτου, εν μέσω των εξωφρενικών αντιδράσεων για τη νέα του ταινία Megalopolis, εξετάσαμε ποιους ο εμβληματικός σκηνοθέτης χαρακτήρισε τους τρεις καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών.

Μάρλον Μπράντο

Ο αείμνηστος Μπράντο πρωταγωνίστησε σε δύο από τις τρεις προαναφερθείσες εμβληματικές ταινίες που δημιούργησε ο Φόρντ Κόπολα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τον θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών.

«Ο Πολ Μιούνι είναι αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος ηθοποιός της σύγχρονης εποχής και, όπως είπε ο Μάρλον Μπράντο, η δική του έμπνευση για το τι πραγματικά είναι η υποκριτική»
Η ερμηνεία του ως Στάνλεϊ Κοβάλσκι του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ στην ταινία «Λεωφορείον ο Πόθος» – την οποία ακολούθησαν τέσσερα συνεχόμενα χρόνια υποψηφιοτήτων.

Στο τελευταίο από αυτά κέρδισε το πρώτο του βραβείο, με το δεύτερο να είναι για τον ρόλο του Βίτο Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός».
Με επτά υποψηφιότητες, είναι ένας από τους πιο σεβαστούς και εμβληματικούς ηθοποιούς όλων των εποχών – και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Φράνσις Φορντ Κόπολα τον εκτιμά ιδιαίτερα.

Λόρενς Ολίβιε

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιλογή του Βίτο Κορλεόνε, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δήλωσε ότι μετά από πολύ καιρό συνειδητοποίησε κάτι σχετικά με την επιλογή του ρόλου.
Ο ρόλος του μεγαλύτερου άνδρα της οικογένειας, που είχε κύρος και φήμη, θα μπορούσε να ενσαρκωθεί μόνο από τον «καλύτερο ηθοποιό του κόσμου».
Ο ίδιος είπε: «Τελικά καταλάβαμε ότι αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να προσλάβουμε τον καλύτερο ηθοποιό στον κόσμο.Ήταν τόσο απλό. Καταλήξαμε στους Λόρενς Ολίβιε και Μάρλον Μπράντο, οι οποίοι είναι οι σπουδαιότεροι στον κόσμο».

Πολ Μιούνι

Ένα όνομα που μόνο οι πιο φανατικοί λάτρεις του κινηματογράφου μπορεί να γνωρίζουν, ο Πολ Μιούνι, ήταν ένας από τους γνήσιους αστέρες του κινηματογράφου.
Κάνοντας το ντεμπούτο του το 1929 και πρωταγωνιστώντας σε 23 ταινίες πριν από την αποχώρησή του το 1959, ο Μιούνι ήταν ένας από τους πιο πρωτοπόρους ηθοποιούς.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Φορντ Κόπολα ανέφερε: «Ο Πολ Μιούνι είναι αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος ηθοποιός της σύγχρονης εποχής και, όπως είπε ο Μάρλον Μπράντο, η δική του έμπνευση για το τι πραγματικά είναι η υποκριτική».
*Με πληροφορίες από: Unilad | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline