Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  22:06:16

Dolce & Gabbana: Ένα άρωμα 100 δολ. για τον σκύλο σας

Το άρωμα της Dolce & Gabbana έχει πάρει το όνομά του από το κανίς του ιδιοκτήτη. Το πολυτελές άρωμα των Dolce and Gabbana για σκύλους —που κοστίζει πάνω από 100 δολάρια— έχει πυροδοτήσει ανησυχίες από ορισμένες οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

Το άρωμα mist για σκύλους του ιταλικού οίκου μόδας, το οποίο κοστίζει 99 ευρώ (105 $) στον ιστότοπό του στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι εμπνευσμένο από τον Fefé, το όνομα του οποίου φέρει, που δεν είναι άλλος από το κανίς του ιδιοκτήτη Domenico Dolce.

Dolce & Gabbana: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο
Το άρωμα συνδυάζει «φρέσκες και λεπτές νότες Ylang Ylang, Musk και Sandalwood» και έρχεται σε ένα πράσινο γυάλινο μπουκάλι με μία επιχρυσωμένη πατούσα 24 καρατίων πάνω του, σύμφωνα με τη σελίδα προϊόντος στον ιστότοπο της εταιρείας.

Η Dolce & Gabbana συμβουλεύει για τη χρήση του
Το Fefé μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο σώμα ενός σκύλου — αποφεύγοντας την περιοχή της μύτης — ή να ψεκαστεί στα χέρια του ιδιοκτήτη του κατοικίδιου, ο οποίος θα χαϊδέψει στη συνέχεια το σκυλάκι του.

Ο κόσμος του σκύλου είναι γεμάτος από ανεπαίσθητες πληροφορίες μυρωδιών για άλλους σκύλους, ανθρώπους, τρόφιμα και πιθανούς κινδύνους
Οι Dolce and Gabbana δήλωσαν ότι το νέο προϊόν της έχει πιστοποιηθεί ως κατάλληλο για χρήση σε ζώα από το πρόγραμμα Safe Pet Cosmetics.

Ωστόσο, το άρωμα έχει προκαλέσει κάποια ανησυχία από τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους ειδικούς που προειδοποιούν ότι τα αρώματα μπορεί να επηρεάσουν την όσφρηση ενός σκύλου.
Ανησυχίες

Η βρετανική RSPCA προειδοποίησε ενάντια στην ανθρωπομορφοποίηση των σκύλων αποδίδοντάς τους ανθρώπινα χαρακτηριστικά, θολώνοντας τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του τι αρέσει στους ανθρώπους και στους σκύλους.

«Οι σκύλοι βασίζονται στην όσφρησή τους για να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, καθώς και με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα μέσα σε αυτό», δήλωσε στο CNBC, η Ανώτερη Επιστημονική Υπεύθυνη της RSPCA, Άλις Πότερ. «Ως εκ τούτου, συμβουλεύουμε να αποφεύγονται προϊόντα με έντονο άρωμα, όπως αρώματα ή σπρέι, ειδικά καθώς ορισμένες μυρωδιές μπορεί να είναι πραγματικά δυσάρεστες για τους σκύλους».

Ο Donald Maurice Broom, καθηγητής ευζωίας των ζώων στην Κτηνιατρική Σχολή του Κέμπριτζ, είπε ότι ένα προϊόν όπως το Fefé θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στους σκύλους εάν διαρκεί για περισσότερα από λίγα λεπτά.

«Ο κόσμος του σκύλου είναι γεμάτος από ανεπαίσθητες πληροφορίες μυρωδιών για άλλους σκύλους, ανθρώπους, τρόφιμα και πιθανούς κινδύνους. Μια έντονη μυρωδιά θα κάλυπτε μεγάλο μέρος αυτού και θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον σκύλο. Θα ήταν σαν ο σκύλος να προσπαθεί να διακρίνει οπτικά όταν βρίσκεται σε ένα εκτυφλωτικά έντονο φως», είπε ο Broom.

Ωστόσο, ο καθηγητής σημείωσε ότι όταν τα σκυλιά εκτίθενται σε μερικά γλυκά έλαια όπως η λεβάντα για σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να δρα ηρεμιστικά. Έλαια όπως το ylang ylang που περιλαμβάνεται στο Fefé, μπορούν επίσης να έχουν θετική επίδραση, είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline